© bilmagasinet.dk

Den gamle klar til en ny sæson

Per G. Hansen i Porsche 911 RSR dystede mod Ascona og Manta i årets første klassikerrally

6. april 2010 af Steen Bachmann


Per G. Hansen og Karsten M. Svensson, Ringsted, kom godt fra start i årets første afdeling af Yokohamamesterskabet, der samtidig var første afdeling i Midland Historic Rally Cup. To førstepladser blev det til i de historiske grupper - en i Yokohamamesterskabet - og en i Midland Historic Rally Cup - historiske biler over 2000 cc.

Det første løb i Yokohamamesterskabet i Frederikssund er blevet en tradition og på trods af det kølige vejr var mange tilskuere mødt op - 75 teams var tilmeldt. Løbet er på mange måder starten på sæsonen - her mødes alle første gang efter vinterpausen - de gode historier genopfriskes og formen skal testes inden det for alvor går løs. Formiddagen var præget af sol og tør bane, hvilket gav alle mulighed for at lægge hårdt ud - nogle lagde dog så hårdt ud på opvarmningsomgangen at de udgik.

Det skulle hurtigt vise sig at slaget skulle stå mellem 3 teams - Kristian Sandal, Vejle - Opel Ascona, Robert Rydendahl, København - Opel Manta, og Per G. Hansen, Ringsted - Porsche 911.

Omgangstiden blandt de tre lå på omkring 6,5 minut og alle forsøgte på bedste vis at få trukket de ekstra sekunder ud af prøverne....

Alle havde besluttet sig for fuld gas - også i hårnålesvinget forenden af bag-langsiden - nogle havde besluttet sig for sidelæns kørsel hele vejen rundt - Kristian lagde solide gummispor i banen til de efterfølgende runder...

Robert havde også sat sig for at slå til i åbningsløbet - han fik noteret tiden 57 minutter og 30 sekunder i 3. heat - nogle tilskuere bemærkede, at han nok var blevet ude på banen fra 1. heat og kun havde været i pit for at tanke...

Og eftersom dagens rally var et sprint er det jo så som så med anden-kørerens rolle. Samme bane i alle 4 heats, tydelige markeringer - nærmest et baneløb - så note-læsningen er begrænset. Meldingerne fra Karsten til Per bestod da også kun i 3 instrukser af "Vi tager en runde mere..." og en enkelt ; "Og så skal vi ud...".

Herlig start på sæsonen
Optakten til sidste og 4. heat var en gedigen regnskylle og forsigtig kørsel prægede heatet. Løbsledelsen annullerede efterfølgende heatet som ellers havde betydet at Ringsted mandskabet var sluttet på en samlet 12. plads mod den 14. plads, der blev det endelige resultat. En enkelt nåede at se at der i 4. heat kun var 4 andre teams, der var hurtigere end Per og Karsten.

Men teamet kan ikke være mere tilfreds med starten på 2010 - to førstepladser og en bil der kørte perfekt. Planerne for resten af sæsonen er endnu ikke fastlagt udover deltagelse i Lille Mats den 1. maj.

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...