Bent Mikkelsen og Jens Gandrup ankommer til etapemålet i Valence som bedste danskere i deres Alfa Romeo GTV.© bilmagasinet.dk

Datakaos i klassisk rally

Overvældende mængder af sne fulgt af kaos i GPS-systemerne

1. februar 2010 af Steen Bachmann

 

De bedste danske og norske rallykørere i Rally Monte-Carlo Historique gik i seng i nat uden at vide om de er købt eller solgt. Fejl i løbets eget gps-system, som danner grundlaget for resultatberegningen har kastet verdens største rally for klassiske biler ud i datakaos efter et indledende døgn med sneproblemer.

"Vi ved ikke, om vi er købt eller solgt," siger den bedste danske kører efter første døgn, Lars Bækkelund. "Efter dagens to specialetaper kunne løbsledelsen ikke aflæse vores gps. Nu har vi fået 40.000 strafpoints og er muligvis ikke længere med i løbet," oplyser en ærgerlig Lars Bækkelund. Han blev sammen med Arne Pagh nr. 10 i det berømte rally sidste år i sin Fiat 128 Coupé fra 1972.

Samme skæbne har ramt norske Svein Lund og Tore Fredriksen i Datsun 240 Z. De vandt løbet sidste år og er nu muligvis udelukket. Mindst otte mandskaber ser ud til at være omfattet af den mystiske aflæsningsfejl.

Kørerne håber på, at der kan findes en løsning, inden det går løs på mandagens bjergetaper i det centrale Frankrig.

"Vi tror, at løbsledelsen viser fairness, det er jo trods alt deres grej, og ikke vores, der har fejlet", siger codriver Arne Pagh, der mener, at holdets korrekte placering på nuværende tidspunkt er blandt løbets 10 bedste.

Rally Monte-Carlo Historique slutter i Monaco onsdag morgen, efter at de 341 rallyhold har kørt 3.000 kilometer rally ad Europas vinterveje.

 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...