VW Golf GTI
VW Golf GTI

Lars Bækkelund/Arne Pagh

© DASU Classic

Danske rallykørere på stor udfordring

Seks hold klar til start i Rallye Monte-Carlo Historique

10. januar 2014 af Bil Magasinet

Deltagerlisten for det 17. Rallye Monte-Carlo Historique, der køres fra den 23. januar til den 29. januar 2014, er nu offentliggjort. Seks danske mandskaber har taget udfordringen op og er tilmeldt verdens mest prestigefyldte rally for klassiske biler med over 300 deltagende mandskaber. Dansk Automobil Sports Union har anmeldt de seks som et nationalt team under navnet Team DASU Classic.

Det mest erfarne danske hold i Rallye Monte-Carlo Historique, der er åbent for biler mellem 1955 og 1980, er start nummer 174, Lars Bækkelund/Arne Pagh, VW Golf GTI. Bækkelund, der er fra Horsens, og Pagh, der kommer fra Middelfart, har ikke blot deltaget i rallyet otte gange tidligere, men har også med en 6. plads generelt opnået den bedste placering blandt de danske hold, der deltager i løbet i 2014.

I alle tidligere løb har de kørt i en Fiat 128 Coupe, men skal i 2014 køre i en VW Golf GTI, som tidligere har gennemført Rallye Monte-Carlo Historique med Peter Karlsen bag rattet.

Selv med ny bil må Bækkelund og Pagh anses for at være favoritter, ikke kun til dansk topplacering, men til en placering blandt de allerbedste i løbet.

Audi 80 GLE
Audi 80 GLE

Toni Hansen, Horsens, og Per Brodersen, Lem

© DASU Classic

Start nummer 176 er Toni Hansen, Horsens, og Per Brodersen, Lem St., i Audi 80 GLE. Holdet imponerede alle ved i deres første Monte-deltagelse i 2013 at opnå en fornem 19. plads blandt samtlige 330 deltagere. Resultatet var også bedste danske resultat i løbet.

De stiller til start i den Audi 80 GLE, som de benyttede til løbet i 2013. Bilen er yderligere optimeret, og holdet må også anses for at være kandidat til en topplacering blandt samtlige deltagere.

Et erfarent hold er start nummer 172, Bent Mikkelsen, Vejle, og Henrik Møller-Nielsen, Allingåbro, i VW Golf GTI. Bent Mikkelsen, der er formand for Dansk Automobil Sports Union, har deltaget seks gange tidligere, både i Alfa Romeo og VW Golf. Til løbet i 2014 har hans Golf fået en større overhaling, så der er håb om, at de tekniske problemer, der tvang ham ud af løbet sidste år, nu er løst.

Henrik Møller-Nielsen er debutant i Monte, men har netop vundet FDM DASU Classic-serien, som er det uofficielle danmarksmesterskab i pålidelighedsrally.

 Alfa Romeo Alfetta GTV
Alfa Romeo Alfetta GTV

Jens Gandrup Jørgensen fra Odense stiller op med sin søn, Kristian Flensbak Jørgensen, i en Alfa-Romeo Alfetta GTV.

© DASU Classic

Far og søn i Alfetta GTV
Et andet hold med stor erfaring er start nummer 171, Jens Gandrup Jørgensen, fra Odense, der stiller op med sin søn, Kristian Flensbak Jørgensen, i en Alfa-Romeo Alfetta GTV.

Gandrup har ligeledes deltaget seks gange tidligere, heraf de fem som codriver for Bent Mikkelsen. Med sønnen Kristian som codriver deltog han sidste år i en nyanskaffet  Alfa-Romeo Alfetta GTV, hvor de var bedst placerede danskere, da de måtte udgå med banale tekniske problemer. De vil også have gode muligheder for at opnå en topplacering i 2014.

Start nummer 178 er den tidligere danmarksmester i rally, udlandsdanskeren Hans Kolby Hansen fra Lem og med daglig bopæl i England. Han stiller op sammen med den yderst erfarne codriver Jan Østergård fra Horsens i en Lancia Fulvia HF 1600.

Bilen er næsten identisk med den bil, der vandt løbet i 1971. Jan Østergaard deltager for anden gang i Monte, herudover har han mange fine resultater i den danske løbsserie FDM/DASU Classic.

Et ægte debutanthold finder man med start nummer 177, brødrene Paul Hellmers fra Kjellerup og Carl Hellmers fra Kolding, i en Alfa-Romeo Giulia Super

Brødrene Hellmers har i lighed med andre danske kørere været aktive i FDM/DASU Classic, hvor de iført pilotjakker og tophuer har deltaget med en åben Triumph sportsvogn. Nu tager de imod udfordringen fra Rallye Monte-Carlo Historique, netop fordi det anses for at være det største og mest krævende internationale pålidelighedsrally for klassiske biler.

Brødrene Hellmers stiller op i en spændende Alfa-Romeo Giulia Super. For dem vil det være en præstation at blot at gennemføre det 2.500 kilometer ugelange rally.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...