Bonneville Speed Week Lakester 777

Dansk superracer på saltsletten kører over 450 km/t

6. august 2018 af Mikkel Thomsager

Åben bil og hastigheder på den anden side af 400 km/t kræver som minimum, at man har styr på hentehåret. 

Den regel gælder også for Dennis Lindberg, som godt kan være Danmarks hurtigste mand, selv om de høje hastigheder udfoldes i USA, hvor Dennis dyrker den meget amerikanske type motorsport Land Speed Racing.

Når Speedweek slår dørene op til saltsletten Bonneville i denne uge, rykker Dennis Lindberg ind med sit nye indkøb. En åben "lakester" der allerede har én gældende verdensrekord i klassen A/GRMR med 273,393 mph, hvilket svarer til 439,98 km/t.

Bonneville Speed Week Lakester 777

458,66 km/t

Efter Dennis Lindbergs team ”Spirit of St.Loius” har overtaget bilen med startnummer 777, har bilen fået en lettere opdatering på både teknik og aerodynamik, og formålet med denne Speedweek er, at lave en form for stresstest af det nye køretøj, der skal fungere som en slags fremtidig gæstebil for team Spirit of St. Loius.

"Hvis der viser sig, at alt spiller som det skal, forsøger vi selvfølgelig at sætte en ny rekord. 

Vi har simuleret bilen til 285 mph efter udskiftning af oliefilter og andet, det svarer til 458,66 km/t, men vi vil selvfølgelig gerne køre hurtigere end det", fortæller Dennis kort før afgang til Bonneville.

Nyt forsøg i september

Lakester med startnummer 777 er eneste bil fra team Spirit of St. Loius, der kommer til start på saltsletten. 

Til september kommer turen til den store 14 meter lange ombyggede Lakester, der stiller til start i den frie klasse, hvor ”alt” er tilladt. 

Den lynhurtige Lakester får bil 777 til at forsvinde i bakspejlet. Her er hastigheder på den anden side 500 km/t ren opvarmning, men hvor hurtigt bilen kører, ved man først, når bilen får debut ny udgave til World Finals på Bonneville. 

Motoren er kraftigt opdateret, og bilen er forlænget, har bedre aerodynamik og helt nye bremseskærme, som er nødvendige, når man skal bremse efter den fem miles lange kørestrækning på Bonneville.

Læs mere om Bonneville Speed Week her. Se filmen med bremseskærmen herunder.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.