Michael Christensen (nummer to fra højre) fik overrakt uret i 2017.

© Bruun Rasmussen

Dansk racerkører sætter vildt trofæ til salg: “Uhørt”

Den danske racerkører Michael Christensen har sat et vaskeægte vinderur til salg. Det er det Rolex, han fik, da han vandt det prestigefyldte Daytona 24-timers løb.

9. september 2022 af Patrick Boje Jensen

God karma

Den danske racerkører Michael Christensen vandt i 2017 det store amerikanske udholdenhedsløb, 24-timers løbet på Daytona.

Vinderne får udleveret et ultrasjældent Rolex-ur, som er laserindgraveret, så det viser, at det er overrakt som præmie. Nu har Michael Christensen valgt at sætte sit ur til salg på en auktion, men Michael Christensen sætter kun karma-kroner på kontoen. Pengene fra salget går nemlig til Red Barnets arbejde i det krigshærgede Ukraine.

© Bruun Rasmussen

”Jeg er helt klar over, at det nærmest er uhørt, at man som racerkører, der har vundet 24-timers-løbet på Daytona, sælger et af disse helt unikke ure. Uret står mit hjerte nært, da det er fra en af mine største og mest stolte sejre. Samtidig er situationen i Ukraine helt forfærdelig og trist, og da jeg så på uret, tænkte jeg, at jeg kan opnå så meget mere med det end blot at have det liggende i min bankboks,” siger Michael Christensen.

Rolex Daytona er en videreudvikling af modellen Cosmograph og er designet med inspiration fra motorsport. Michael Chistensens Rolex er af 18 karat guld og stål og vurderet til mellem 250.000 og 300.000 kr, der kan bruges til at hjælpe børn som følge af krigen i Ukraine.

© Bruun Rasmussen

“Jeg har selv været så heldig at vokse op i trygge rammer og gøre det, jeg gør nu, mens de fleste børn i Ukraine vokser op under helt andre omstændigheder, end jeg gjorde. Hvis jeg kan hjælpe bare en lille smule, så de kan se frem til et bedre liv, gør jeg det,” siger Michael Christensen.

Uret sættes til salg gennem auktionshuset Bruun Rasmussen og kan opleves på deres adresse på Bredgade i København. Uret bliver bortauktioneret samme sted den 28. september kl. 18.00, og vi kan kun håbe, at prisen bliver presset meget længere op.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...