Dansk makkerpar i 24-timers Daytona

Christina Nielsen og Christoffer Nygaard skal køre 24-timers løbet på Daytona sammen

9. januar 2015 af Bil Magasinet

Christina Nielsen, der er i år skal køre for TRG Aston Martin Racing i de to stærke amerikanske sportsvognsserier TUDOR United Sportscar Championship og Pirelli World Challenge, får ved sæsonens første løb, 24 timers løbet på Daytona, en anden dansker som en af sine medkørere. Christoffer Nygaard, der sidste år sluttede på andenpladsen i WEC mesterskabet, har fået en plads i den Aston Martin V12 Vantage GT3, som Christina Nielsen resten af sæsonen deler i GTD klassen med australske James Davison.

Forberedelserne til 24 timers løbet, ”The roar before the Rolex 24”, begynder allerede i dag fredag, hvor en tre dages test på den kendte amerikanske racerbane begynder. Selve løbet afvikles 14 dage senere i weekenden den 24.-25. Januar.

”Jeg er rigtig glad for, at vi har fået Christoffer (Nygaard - red.) med i vores bil” fortæller Christina Nielsen, der lørdag fylder 23 år. ”Christoffer medbringer en del erfaring fra andre 24 timers løb, så jeg er sikker på, at vi får en rigtig stærk kørersammensætning. Men det bliver der også brug for, for et kig på deltagerlisten viser, at det er rigtig stærke teams der stiller til start. Jeg har ikke kørt sammen med Christoffer før, men kender ham selvfølgelig fra racerbanerne. Han er cool og afslappet og jeg er helt sikker på, at vi nok skal komme godt ud af det sammen. Nu har vi tre dage, hvor teamet bliver rystet sammen og vi alle kan lære hinanden at kende. Ved testen skal vi arbejde på, at finde en opsætning, så vi alle er tilpasse i bilen”.

Christina Nielsen deltog i 24 timers løbet på Daytona sidste år, men for Christoffer Nygaard er det første gang på banen, der blandt andet inkluderer den berømte ovalbane med stejlkurver. Det er dog ikke første gang den 28-årige dansker skal deltage i et 24 timers løb. Han har blandt andet fire starter på Le Mans på sit CV, alle for Aston Martin.

”Det bliver rigtig fedt” siger Christoffer Nygard. ”Jeg deltog i serien (TUSC - red.) ved Petit Le Mans sidste år for Turner Motorsport og jeg glæder mig til at prøve kræfter med den igen. Jeg glæder mig også rigtig meget til at køre sammen med Christina. Sammen med hende  og James har vi et rigtig stærkt team, så jeg ser frem til at arbejde sammen med dem. Og med et team som TRG, står vi rigtig stærkt, så jeg kan slet ikke vente på at komme i gang med samarbejdet. Aston Martinens kvaliteter kender jeg, selvom der er forskelle på den vi skal køre på Daytona og den jeg kørte i WEC. Den GTD Aston Martin som vi skal køre på Daytona har V12 motor modsat GTE versionen med V8 motor, som jeg kørte sidste år i WEC. GTD’en har mere power, men ikke lige så meget aerodynamisk greb”.

Christina Nielsen, Christoffer Nygaard og James Davison får en fjerde kører i bilen på Daytona. Den amerikanske kører Brandon Davis, der tidligere har kørt for TRG, slutter sig til de tre øvrige kørere på Daytona.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...