Dansk Le Mans-vinder øger VM-føring med femte podieplacering

En overhaling blot 20 sekunder før det seks timer lange løb sluttede, sikrede Michael Christensen årets femte podieplacering til ham og hans holdkammerat Kevin Estre.

19. november 2018 af Bil Magasinet

Da de to nærmeste udfordrere i den officielle kamp om VM i GTEPro klassen sluttede på henholdsvis femte- og niendepladsen udbyggede Christensen og Estre deres føring i kampen om mesterskabet til 44,5 point ned til nummer to.

Løbet, der blev kørt i Shanghai, var plaget af kraftig regn og to perioder med rødt flag, hvor bilerne stod helt stille. Saftycaren måtte også på banen adskillige gange, hvilket betød, at der, i løbet af de første tre timer, kun blev afviklet 11 omgange med grønt flag. 

Men da racet endelig kom rigtig i gang, var der masser af spænding på den regnvåde bane. Michael Christensen og Kevin Estre blev fanget ved pitstop og røg på et tidspunkt helt ned på ottendepladsen. 

Men med flot kørsel under de svære betingelser fik makkerparret bragt sig tilbage mod fronten. Mod slutningen, blev regnen igen kraftigere, og de sidste minutter var Porsche fabrikskører Michael Christensen involveret i en tæt kamp om tredjepladsen med Maxime Martin i Aston Martin Vantage. 

Trods meget begrænset udsyn bag konkurrenten lykkedes det, med kun 20 sekunder tilbage af løbet, for Christensen at sikre sig sæsonens femte podieplacering ud af fem mulige. Dermed fortsatte Christensen den flotte sæson, der blandt andet har givet sejr ved 24 timers løbet Le Mans, sejr ved seneste VM afdeling i Japan samt sejre i den amerikanske sportsvognsserie Pirelli World Challenge.

GTEPro-klassen blev i Shanghai vundet af en dansker-duoen Nicki Thiim og Marco Sørensen i deres Aston Martin Vantage GTE.

"Det var et vildt løb" fortæller Michael Christensen.

"Betingelserne var virkelig svære og bilerne aquaplannede flere steder. Det var virkelig svært at se i sprayen fra de andre biler og vi havde masser af op- og nedture i løbet. Jeg var i en fed duel i de sidste sekunder af løbet og chancen for en podieplacering ville jeg ikke misse. Så det var fedt, at det lykkedes at komme forbi, da jeg virkelig ingenting kunne se ud af forruden i den duel. Jeg er virkelig glad for den tredjeplads og der skal lyde en kæmpe tak til Porsche og Kevin Estre, det var en stor teamindsats i dag. Nu kan vi gå på vinterpause med en rigtig god føring og så se frem mod næste løb, som bliver på Sebring i marts".

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...