Tak for godt race, venner: Classic Race Aarhus lukker

Det traditionsrige klassiker-racerløb i Mindeparken i Aarhus er kørt for sidste gang, efter at fonden bag Classic Race Aarhus har måttet erklære sig konkurs

13. december 2021 af Bil Magasinet

Classic Race Aarhus har været under rekonstruktion siden oktober, men det er ikke lykkedes i tilstrækkeligt omfang at få tilført ny kapital.

Derfor har fonden bag eventen måttet erklære sig konkurs.

Har arbejdet i døgndrift

“Det er meget trist, men det er ikke forsvarligt at fortsætte uden tilførsel af ny kapital. Der er blevet arbejdet nærmest i døgndrift – og der har været rigtigt mange, både nuværende og nye partnere, som har vist både velvilje og økonomisk interesse. Vi har den seneste måneds tid været i dialog med flere end 30 interessenter, men desværre lykkedes det ikke at komme i mål med et tilstrækkeligt stærkt, økonomisk fundament til at kunne fortsætte driften,” siger Poul Dalsgaard, direktør i Classic Race Aarhus.

Der har også været seriøse forhandlinger med andre aktører i festivalbranchen for at undersøge mulighederne for et eventuelt samarbejde. Men uden held.

Poul Dalsgaard sender især en stort tak til de mange frivillige bag eventen:

“Der havde aldrig været noget Classic Race Aarhus uden vores flere end 1.200 frivillige. Jeg har slet ikke ord for deres engagement og dedikation. Tusind, tusind tak. De fortjener om nogen en stor klapsalve. Jeg ved, at de, ligesom jeg, bliver meget kede af, at det ikke er lykkedes. Men en epoke er slut, og vi må glæde os over, at der i 10 år har været en ”Nordeuropas Smukkeste Racefestival” i Aarhus til glæde for rigtigt mange,” siger Poul Dalsgaard.

Herunder følger den officielle pressemeddelelse for Classic Race Aarhus 2021, der blev afholdt 17-19. sept. 2021:

Classic Race Aarhus 2021 CRAA 2021 bliver afholdt

Historiske racerbiler i Mindeparken

Mens festivaler på stribe aflyser sine 2021-arrangementer, så meddeler Classic Race Aarhus, at det årlige race i Mindeparken gennemføres, omend forskudt i forhold til tidligere år. 

Tidligere har CRAA været henlagt til de sidste weekender i marts. Corona-situationen aflyste helt løbet i 2020, efter at det i første omgang blev udskudt til september. I år holder løbet fast i sensommerløsningen og afvikler løbet den 17.-19. september 2021.

Det københavnske sidestykke, Copenhagen Historic Grand Prix, har også meddelt, at deres løb gennemføres i år. CHGP er placeret i den sidste weekend i skolernes sommerferie, som i år er fra den 6.-8. august, og den weekend holder arrangementet fast i.

Classic Race Aarhus 2021 CRAA 2021 bliver afholdt
© CRAA

Mere familievenlig festival

Både CHGP i København og CRAA i Aarhus forventer at skulle tilpasse sig de aktuelle corona-restriktioner, men annoncerer ikke desto mindre fulde programmer. CRAA melder allerede nu, om stor interesse for løbet. Et nyt VIP-koncept er således allerede udsolgt om lørdagen.

I forhold til tidligere år, drejer CRAA mere mod et familievenligt fokus. Nyt bliver festtelte med levende musik herunder "Boblen” med plads til 350 siddende gæster, telte med simulatorræs, champagnebar og et stort Lego-område. Der bliver selvsagt også klassikerudstilling og masser af race på den smukke bane.

Classic Race Aarhus engagerer 1.200 frivillige til afvikling af arrangementet, og overskuddet går til arbejdet med sikkerhed for børn i trafikken.  

Classic Race Aarhus 2021 CRAA 2021 bliver afholdt

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...