© Christina Nielsen Racing

Christina Nielsen vinder 10-timers løb i Japan i Mercedes-AMG

Den danske Mercedes-AMG-kører Christina Nielsen kan nu skrive endnu et stort langdistanceløb på sin liste over triumfer, efter at hun sammen med Strakka Racing søndag sikrede en klassesejr i 10 Hours of Suzuka

26. august 2019 af Bil Magasinet


Christina Nielsen er dobbelt amerikansk sportsvognsmester, vinder af 12-timersløbet på Sebring – og efter søndagens præstation i Japan nu også vinder af 10-timersløbet på Suzuka. Sammen med teamkammeraterne fra Strakka Racing, Dominik Baumann og Adrian Henry D’Silva, tog den 27-årige dansker tog nemlig Pro-Am-sejren i weekendens udgave af den prestigefulde klassiker.

"Jeg er så glad og stolt over vores resultat! Forberedelserne var en udfordring for alle på grund af den megen regn, men heldigvis gjorde Strakka Racing et godt stykke arbejde på Suzuka sidste år, hvilket betød, at vi havde et godt reference-setup at starte ud med. Og det fungerede åbenlyst godt," lyder det fra Christina Nielsen.

Det var Nielsen, som startede fra en fjerdeplads Pro-Am-klassen, da det 10 timer lange GT3-løb fik grønt flag søndag nat klokken 03.00 dansk tid. Allerede en halv time inde i ræset havde danskeren indtaget tredjepladsen, og efter en safetycarperiode med tre og en halv time igen, var trioen oppe på en andenplads.

© Christina Nielsen Racing


Christina Nielsen var den første til at tage føringen, men en punktering satte kort herefter teamet lidt tilbage. Kort efter syvtimersmærket tilbageerobrede Dominik Baumann så føringen, som blev bevaret indtil det ternede flag.

Sejren er Strakka Racings første i årets udgave af Intercontinental GT Challenge, som er blandt verdens hårdeste og mest prestigefyldte GT3-mesterskaber.

Undgik at lave fejl

"Vi havde en utrolig stærk bil denne weekend, og Adrian og Dominik viste suveræn kørsel. Vi undgik store fejltagelser, hvilket er nøglen til sejre i langdistanceløb som dette. Men frem for alt tak til teamet, som leverede en fantastisk indsats, både i forbindelse med forberedelserne og under løbet. Den her sejr skyldes virkelig holdets samlede indsats!"

Christina Nielsen vil igen repræsentere Strakka Racing, når femte og sidste afdeling af Intercontinental GT Challenge afvikles på sydafrikanske Kyalami i slutningen af november. Næste opgave for danskeren forgår imidlertid i Shanghai den 28.-29. september, hvor Nielsen stiller op for Craft-Bamboo Racing til finalen i Blancpain GT World Challenge Asia.

© Mikkel Jensen Racing

Mikkel i BMW måtte udgå

Mikkel Jensen, Nicky Catsburg og Christian Krognes måtte trække sig fra weekendens 10-timersløb på Suzuka efter nærkontakt med en konkurrent, som pludselig stod på tværs på den japanske Formel 1-bane. BMW-trioen fra Walkenhorst Motorsport må således tage skuffede fra en af Intercontinental GT Challenge-sæsonens helt store events.

© JLOC

Sejren glippede for Dennis Lind

Det startede godt for Dennis Lind, som tidligt lørdag morgen dansk tid sendte sig selv og medkørerne Andrea Caldarelli og Marco Mapelli ind i den afgørende kvalifikationsrunde til 10-timersløbet på den japanske Formel 1-bane Suzuka. 

Danskeren var hurtigste kører i tredje kvalifikation, hvilket betød, at JLOC-teamets Lamborghini Huracán GT3 blev tildelt en plads i den afgørende shootout-runde, som var forbeholdt de hurtigste 20 biler.

Det var Marco Mapelli, som kvalificerede bilen til en startplacering som nummer 17, og det var Dennis Lind, som startede løbet søndag nat dansk tid. Danskeren kom godt fra start og havde taget fem placeringer, da han blev kaldt ind til første pitstop.

Men derfra gik det den forkerte vej for det japanske team, som først måtte indkassere en stop-and-go-straf på 90 sekunder for kontakt med en langsommere Porsche under overhaling – og dernæst yderligere en tidsstraf for nærkontakt med en anden konkurrent.

Overraskende straf for overhaling

"Dommerne vælger overraskende at straffe os for de to episoder, hvilket sætter os håbløst tilbage i feltet. Vores pace under løbet var ikke lige så god som under kvalifikationen, og uden tidsstraffene havde vi haft en god chance for at slutte i top-10," lyder det fra Dennis Lind.

"Men pludselig manglede vi to omgange alene for at komme på omgangshøjde med de førende, og med udsigt til otte timers kamp uden chance for topresultat, valgte vi at trække os."

Dennis Lind får en ny chance allerede i denne uge, når han stiller op til 24-timersløbet på Formel 1-banen Circuit de Catalunya-Barcelona for det britiske Lamborghini-team Barwell Motorsport.

© Richard Prince

Jan Magnussen treer i Virginia

Der var både tæt ræs og et enkelt sammenstød i weekendens afdeling af det amerikanske IMSA-mesterskab på Virginia International Raceway, hvor Jan Magnussen og Antonio Garcia sluttede på en samlet tredjeplads og dermed rykkede frem til en tredjeplads i det prestigefyldte kørermesterskab. 

De to Corvette-kørere går efter deres tredje IMSA-mesterskab i træk.

Det var Magnussen, som startede det to timer og 40 minutter lange løb fra en andenplads, og i et løb forbeholdt GT-biler var der dømt tæt ræs og intense dueller fra start. Danskeren kørte to korte stints, før han gav den gule Corvette C7.R videre til Antonio Garcia, som fortsatte kampen. Spanieren fik kort efter pitstoppet kontakt med en konkurrerende Ford, og de to rivaler måtte en tur udenfor banen, men kunne herefter fortsætte løbet uden skader.

En chance åbnede sig, da en safetycarperiode samlede feltet og slap det løs med blot 10 minutter igen, men trods Antonio Garcias aggressive forsøg, manglede Corvette-duoen ganske enkelt fart overfor de to førende fabriks-Porscher, som tog første- og andenpladsen.

"Vi kæmper med alt, hvad vi har, og jeg synes ikke, vi efterlod noget på bordet denne weekend. Vi må bare kæmpe videre og håbe på, at heldet er med os på Laguna Seca i næste måned. Et mesterskab bliver svært, men ikke umuligt," siger Jan Magnussen.

Næste opgave for Magnussen, Garcia og resten af Corvette Racing er således IMSA-sæsonens næstsidste afdeling, som afvikles på Laguna Seca i Californien den 13.-15. september. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...