CHGP: Her er årets plakat

Få baggrunden for plakaten til Copenhagen Historic Classic Grand Prix 2014

13. marts 2014 af Bil Magasinet

Plakaten til Copenhagen Historic Grand Prix er en hyldest til det historiske motorløb, der i år afvikles 2.-3. august på Bellahøj i København.

Den blå racer på Årets CHGP-plakat er en Scarab Formel 1-racer fra 1960, hvis forhistorie er ligeså fascinerende, som raceren er kostbar. Scarab F1 er den eneste Formel 1-racer med danske rødder. Raceren blev konstrueret af Lance Rewentlows, der var barn af verdens dengang måske rigeste kvinde, Barbara Hutton, og hendes danske mand, Grev Kurt Heinrich Eberhard Erdmann Georg von Haugwitz-Hardenberg-Reventlow. Lance blev født i 1936, men døde ung i en alder af blot 36 år i et flystyrt. Opvæksten som rigmands-søn var en omtumlet tilværelse hos sin smukke og ombejlede, men alkoholiseret mor, der foruden Lances far, nåede at være gift med den amerikanske skuespiller Cary Grant, og den fashionable racerkører Prins Igor Troubetzkoy.

Lance var passioneret omkring motorsporten, og den nærmeste venskabskreds talte blandt store personligheder James Dean. Efter dennes tragiske dødsulykke besluttede den unge racerkører sig for, at skabe sit eget racerbilsmærke med hjemsted i Californien. Den lavnæsede Scarab Formel 1 var frontmotoriseret, men da resten af feltet havde skiftet fokus til det hurtigere centermotorprincip, forblev Scarab blot en sjældent kuriositet med kun få starter på sit CV.

Illustrationens kobling til olie og smøremiddelsproducenten TOTAL, herunder mærket ELF, synliggør motorsporten som det ultimative laboratorium for udvikling af morgendagens olieprodukter til den almindelige bilist. En uadskillelig del af ”Total Nordics” strategi er den dedikerede støtte til, og samarbejde med, nogle af de mest populære motorsportsklasser herunder Formel 1 og Rally. TOTAL’s engagement i Copenhagen Historic Grand Prix er et synligt tegn på mærkets stærke engagement i motorsport.

Billetsalget til Copenhagen Historic Grand Prix 2014 er startet, og der meldes allerede nu om stor efterspørgsel efter tribunepladser. Efter 2013 har organisationen blandt flere elementer evalueret tilskuerforholdende, der i 2014 vil være væsentligt forbedret med både bedre udsigtsforhold over den klassiske racerbane, samt nye placeringer af tribune-siddepladser.

Billetter til CHGP 2014 kan købes på www.chgp.dk eller www.billetlugen.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...