Casper Elgaard tog DTC-titlen

Blev presset af en stærkt kørende Ronnie Bremer, men Elgaard kørte mesterskabet hjem

29. september 2014 af Bil Magasinet

Det blev til mesterskab nummer fem i Auto-G Danish Thundersport Championship til Casper Elgaard, Risskov, da Yokohama DM-Finalen søndag eftermiddag blev kørt på FDM Jyllandsringen. Med en tredjeplads i første kvalifikationsheat samt sejre i såvel andet kvalifikationsheat som i finalen var det østjyden, som blev bedst placeret sammenlagt.

Forud for Yokohama DM-Finalen havde fire kørere teoretisk mulighed for at tage titlen, og i det første kvalifikationsheat gjorde Ronnie Bremer, Hvidovre, sit til at holde liv i sine meget spinkle mesterskabsdrømme, da han sikrede sig sejren. Men med Casper Elgaard på tredjepladsen kunne det blot sammenlagt blive til en bronzeplacering for den tidligere ChampCar-kører, som dog i sine to efterfølgende starter i den grad pressede den nye mester. I andet kvalifikationsheat kom han således forbi Casper Elgaard, men blev idømt to strafbaner for en påkørsel, og da de var effektueret, befandt han sig på tredjepladsen. Igennem det meste af finalen skyggede han Casper Elgaard, men det lykkedes ham ikke at finde den åbning, der ville gøre en overhaling mulig.

”Det er et af de bedre DTC-mesterskaber, jeg har vundet, men ethvert DTC-mesterskab er altid godt at få, men det, der gør netop dette her mesterskab specielt, er, at det er det første, jeg har vundet for mit eget team,” siger Casper Elgaard. ”At bygge et team op og vinde et mesterskab sammen med gutterne, det er noget helt specielt.”

"Da han havde vundet mesterskabet, så gjorde han alt for også at vinde dagens finale,” lyder det fra konkurrenten Ronnie Bremer, som vandt dagens første kvalifikationsheat. ”Han smækkede døren alle de steder, hvor han kunne se, at jeg var i nærheden. Når jeg nærmede mig, kørte han bare ind i inderbanen med det samme. Hvis jeg skulle forbi, så havde der nok været et sammenstød, og så ved jeg jo af erfaring, at jeg ikke må prikke til nogen, for så får jeg en straf, og det får jeg ikke noget ud af. Men han gjorde det godt og kørte klogt, og jeg lavede bare en dum start, som kostede det hele.”

Jan Magnussen, Roskilde, var en tredje af titelkandidaterne i Auto-G Danish Thundersport Championship, men hans mesterskabschancer forsvandt reelt med en startkollision i første kvalifikationsheat.

”Det, der skete i første heat, gjorde, at vi ikke kunne kæmpe med om mesterskabet. Sådan er det, men så synes jeg også, at hele teamet kan være fantastisk stolte over det, vi har opnået,” siger Jan Magnussen. ”Det er ikke deres skyld. Det er bare race, og det sker, selv om det er svært at acceptere. Vi har gjort alt, hvad vi kunne.”

Efter at hans bil var blevet repareret, kørte han sig fra tyvende- til andenpladsen i andet kvalifikationsheat.

”Der var ikke noget at tabe. Det var kun at satse og satse, og det betalte sig hele vejen igennem løbet. Det er sjældent, at det gør det, men det virkede, og det er da et lille plaster på såret. Det er også med til at bevise overfor alle, at det bare er nogle super gode folk, jeg har. Ikke nok med at de lapper bilen sammen igen, men den er også stadig vanvittig hurtig.”

Ved dagens afslutning blev Casper Elgaard kåret som ikke blot finalevinder, men også ny mester i Auto-G Danish Thundersport Championship, hvor Marius Nakken og Jesper Egebart, Børkop, blev hyldet som henholdsvis årets bedste U21-kører og rookie-kører.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...