Starten på første løb i Scandinavian Touring Car Cup på FDM Jyllandsringen. James Thompson (3) kørte sig siden forbi Robert Dahlgren (1) og vandt løbet
© Birger Vilén

Britisk og svensk sejr ved GP Danmark

Schlünssen og Elgaard kom på podiet - Magnussen og Møller var uheldige

6. september 2010 af Steen Bachmann

Det blev til henholdsvis en britisk og en svensk sejr, da Nordeuropas bedste standardvognskørere mødtes på FDM Jyllandsringen til det årlige GP Danmark, der i år talte som en afdeling af den nye Scandinavian Touring Car Cup - det mesterskab, som i fremtiden forener den bedste danske og bedste svenske serie.

De to sejrherrer var James Thompson, England, og Thed Björk, Sverige, men blandt de danske kørere var det Robert Schlünssen, Tyskland, og Casper Elgaard, Århus, der klarede sig bedst. De to BMW-kørere sikrede sig anden- og tredjepladsen i det andet løb, og disse resultater var medvirkende til, at Robert Schlünssen forsvarede sin tredjeplads i Scandinavian Touring Car Cup, mens Casper Elgaard, Århus, udbyggede sin føring i Danish Touringcar Championship.

Jan Magnussen og Casper Elgaard (skjult) blev begge involveret i den tumult, der opstod på første omgang af det første løb

© Henning Smed

Thompson kørte fra svensker
Til det første af søndagens to løb havde Robert Dahlgren, Sverige, sikret sig pole position, og den svenske Volvo-kører førte da også første løb an foran James Thompson, Tommy Rustad, Norge, og Richard Göransson, Sverige. Men allerede på tredje omgang gik James Thompson til angreb, og han kunne uden det store besvær overtage førstepladsen, som han holdt til mål.

Nogle af de danske kørere, som kunne have udfordret James Thompson, var dog uheldige at blive elimineret allerede inden første omgang var overstået. For enden af FDM Jyllandsringens publikumslangside forsøgte Richard Göransson sig med et overhalingsforsøg, der sendte hans BMW ind i de forankørende, men også skabte tumult bag ham. Det gik blandt andet ud over Jens Møller, Ikast, og Jan Magnussen, England, der var startet som henholdsvis nummer fire og syv. Jens Møller punkterede, mens Jan Magnussen måtte humpe i pit med et ødelagt baghjulsophæng.

Elgaard på 4.-plads
De bedste danske kørere blev Casper Elgaard og Robert Schlünssen. Gennem hele løbet holdt Jason Watt fast i femtepladsen, mens Casper Elgaard kørte sig tilbage efter at være blevet sendt på tværs på første omgang og sluttede som nummer fire. Det bedste avancement leverede Robert Schlünssen, da han kørte sig fra 15. til syvendepladsen.

I det andet løb havde Thed Björk, Sverige, sikret sig pole position, og svenskeren førte også feltet an foran Casper Elgaard og Robert Schlünssen. Den danske duo blev presset bagfra af Richard Göransson, og efter fire omgange måtte Casper Elgaard se sig passeret af både Robert Schlünssen og Richard Göransson. Men et par omgange senere fik han delvis revanche, da han tilbageerobrede tredjepladsen, men selv om han fik lukket hullet til Robert Schlünssen kunne han ikke komme forbi sin teamkammerat.

Næste afdeling af Scandinavian Touring Car Cup og Danish Touringcar Championship køres lørdag den 18. september på Ring Knutstorp i Skåne.

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...