Kevin Magnussen og Mikkel Jensen skal køre Le Mans for Peugeot!

Peugeot vender tilbage til WEC og Le Mans med en helt ny bil og syv fabrikskørere - hvoraf to sensationelt er danske

8. februar 2021 af Steen Bachmann

Peugeot offentliggør en vild nyhed mandag kl. 12.00. Vi har tidligere skrevet om Peugeot Motorsports comeback til WEC med deres Hypercar prototype, og de følger nu op ved at  præsentere de syv kørere, der skal kæmpe for mærket i FIA World Endurance Championship (FIA WEC) og 24-timers Le Mans 2021.

Peugeot afslører detaljer om deres kommende Le Mans-racer

De syv kørere har enten erfaring fra Formel1 og/eller langdistance-racing. Nogle har været på samme team, mens andre kender hinanden privat eller træner sammen.

Skal bidrage med at udvikle Le Mans-racer

I løbet af 2021 vil de seks udpegede kørere og reservekøreren bidrage aktivt til udviklingen af den nye Hypercar og arbejde tæt sammen med Peugeot Sport under hele forløbet op til WEC.

“Et godt forhold mellem alle involverede i projektet er afgørende for, at det skal lykkes," siger Jean-Marc Finot, direktør for Stellantis Motorsport. 

“Ud over deres individuelle racerevner var de vigtigste kriterier, vi tog i betragtning, når vi vurderede og talte med kørerne, de bånd, de har med hinanden, deres tankegang og deres evne til at arbejde sammen for at motivere og hjælpe med at tage holdet fremad, fordi den menneskelige faktor spiller så stor rolle i enduranceracing. Vi ønskede også at fastslå, at de så deres engagement med os som en prioritet og ikke kun en linje på deres CV. ”

Mikkel Jensen efter test af LMP2-racer: "Det går meget hurtigere, end jeg havde regnet med"

Peugeots 7 kørere

Loïc Duval _Frankrig (38 år): FIA WEC World Champion og Le Mans vinder / Tidligere Formula Nippon og Formula Campus Champion

Kevin Magnussen_Danmark (28 år): 118 Formel starter/ Tidligere Formula Ford Denmark og Formula Renault 3.5 Champion

Jean-Eric Vergne_Frankrig (30 år): 58 Formel 1 starter/ To gange Formel E Champion / Tidligere British Formula 3 og Formula Campus Champion

Paul di Resta_Skotland (34 år): 59 Formel 1 starter / Le Mans vinder (LMP2) / Tidligere Formula 3 Euro Series og DTM Champion

Mikkel Jensen_Danmark (26 år):Tidligere ADAC Formel Masters og ELMS (LMP3) Champion

Gustavo Menezes_USA (26 år): FIA WEC World Champion (LMP2) og Le Mans vinder (LMP2)

James Rossiter_England (37 år): Reserve- og simulatorkører − Erfaring fra single-seaterracing (Super Formula, etc.) og endurance racing (Super GT, LMP1 , LMP2, etc.) / Formel 1 test- og reservekører 

6 hurtige til Kevin Magnussen 

Hvad motiverede dig til at slutte dig til Peugeot i deres comeback til endurance racing? ?

Jeg synes ikke, det er svært at være motiveret, Peugeot har gode resultater i Le Mans. Min ambition er at få succes og vinde det. Det var ikke en vanskelig beslutning at slutte sig til Peugeot i betragtning af deres succes i fortiden, ikke kun i Le Mans, men også inden for motorsport generelt.

Hvor godt kender du dine fremtidige holdkammerater?

Jeg har aldrig arbejdet med nogen af dem endnu. Selvfølgelig kender jeg dem alle og var virkelig glad for at se den opstilling, vi har for holdet, de er alle utroligt talentfulde, og jeg er sikker på, at vi vil gøre et meget godt stykke arbejde sammen. Jeg kørte med Jean-Eric i Formel 1, men jeg kendte ham ikke godt indtil nu. Jeg ser frem til at lære dem bedre at kende.

Hvad repræsenterer endurance racing og Le Mans for dig?

Min far har kørt i Le Mans i mere end 20 år. Jeg har altid fulgt løbet og har været på stedet selv et par gange. Det har været en drøm for mig at køre det en dag. Jeg kunne ikke forestille mig en bedre måde at gøre det på end med Peugeot.

Hvis jeg siger 24 timers Le Mans, siger du?

Jeg vil vinde Le Mans, det er mit mål og min ambition.

Hvilket øjeblik i Peugeots motorsports-historie har gjort størst indtryk på dig?

Det er svært at vælge blandt de 24-timers Le Mans sejre, som Peugeot har. Jeg tror, at hver enkelt af dem repræsenterer Peugeots succes og holdets kapacitet. Jeg håber at føje en til listen over sejre.

Hvilken racing Peugeot-model drømmer du om at køre?

905! Jeg ville elske at være bag rattet i en sådan cool bil og føle vibrationerne og lyden under mig.

5 hurtige til Mikkel Jensen

Hvad motiverede dig til at slutte dig til Peugeot i deres comeback til endurance racing?

Hypercar-planen er interessant og Peugeot har allerede vundet Le Mans. Jeg er meget glad for at være en del af dette program, og jeg kan ikke vente med at komme i gang.

Hvor godt kender du dine fremtidige holdkammerater?

Jeg mødte Paul på en fitnesslejr. Han var i DTM og jeg selv i F3 som junior. Træneren bad os om at lave push-ups, sit-ups. Vi var nødt til at lave 2000 repetitioner i alt. Det tog os 2 timer! Paul og jeg pressede hinanden for at holde vores motivation oppe. Det var sandsynligvis en af de hårdeste ting, jeg har prøvet i mit liv. Så jeg ved, at Paul er en motiverende holdkammerat!

Hvad repræsenterer endurance racing og Le Mans for dig?

24-timers løbet i Le Mans er BEGIVENHEDEN. Det er noget, som alle ønsker at kunne sætte på deres præmieliste. Det er ingen hemmelighed, at Tom Kristensen har gjort løbet ekstremt populært i Danmark. Det er det eneste løb, inklusiv Formel 1, der bliver vist på landsdækkende TV udover i nyhederne.

Hvilket øjeblik i Peugeots motorsports-historie har gjort størst indtryk på dig?

Jeg er kun 26. Men 908-sejren i Le Mans husker jeg tydeligt.

Hvilken racing Peugeot-model drømmer du om at køre?

905 er en fantastisk bil, jeg elsker virkelig klassikere, så det ville være en drøm at køre den. 205 Turbo 16 er også super sej. Jeg elskede rallybiler, da jeg var ung– de er cool og jeg elsker deres lyd. Denne bil er fantastisk med sin lette vægt og lille akselafstand. Jeg tror, at den ville være så sjovt at køre. Det var den bil, jeg valgte, da jeg som yngre kørte racing i eSport.

Mikkel Jensen
Mikkel Jensen

Peugeot kontaktede Mikkel

Mikkel Jensen blev kontaktet af Peugeot Sport efter sin optræden i efterårets 24-timersløb på Le Mans, hvor den hurtige LMP2-stjerne brillerede med sine hurtige stints, som undervejs sikrede en klasseføring. 

Den 26-årige dansker vandt senere en klassesejr i det amerikanske Petit Le Mans og sikrede et podie i 12-timersløbet på Sebring, ligesom han også vandt sæsonfinalen i European Le Mans Series.

Mikkel skal på team sammen med den tidligere Formel 1-kører Kevin Magnussen, den franske tidligere Le Mans-vinder og WEC-mester Loïc Duval, den franske ex-Formel 1-kører Jean-Éric Vergne, den britiske regerende Le Mans-klassevinder Paul di Resta, samt den amerikanske LMP2-verdensmester og Le Mans-vinder Gustavo Menezes. Britiske James Rossiter er tilknyttet som test- og reservekører.

Peugeot, Sport som senest vandt 24-timersløbet på Le Mans i 2009, stiller op i den nye topklasse, Hypercar. Mærket har, ligesom blandt andre Toyota, valgt at arbejde efter LMH-konceptet, mens Porsche og Audi, som ventes til start i 2023-udgaven af FIA World Endurance Championship, tilslutter sig LMDh.

De to hypercar-klasser i Le Mans

Peugeot, Sport som senest vandt 24-timersløbet på Le Mans i 2009, stiller op i den nye topklasse, Hypercar. Mærket har, ligesom blandt andre Toyota, valgt at arbejde efter LMH-konceptet, mens Porsche og Audi, som ventes til start i 2023-udgaven af FIA World Endurance Championship, tilslutter sig LMDh.

Forskellen på de to koncepter er, at LMH-teams har friere muligheder for at designe racerbilen helt fra bunden, mens LMDh-biler skal baseres på et prædesignet chassis. LMH og LMDh vil imidlertid skulle konkurrere på lige fod i Hypercar-klassen, som altså afløser det tidligere LMP1, hvilket betyder, at alverdens motorsportsfans kan glæde sig til et nyt opgør mellem de store bilproducenter.

"2021 bliver et rent udviklingsår, hvor vi kommer til at bruge en masse timer i simulatoren, indtil den første prototype er klar til test i løbet af efteråret. Som det er nu ved vi faktisk ikke, hvornår vi stiller til start, eller hvordan kørerne bliver fordelt i bilerne, men vi forventer at debutere i et af 2022-sæsonens første løb. Og indtil da kører jeg fortsat den fulde 2021-sæson i LMP2-klassen i det amerikanske IMSA-mesterskab, hvilket er en perfekt træning for dét, som venter," lyder det fra Mikkel Jensen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...