Bliv racerkører på en dag

På FDM Motorsport Event kommer du bag rattet af en ægte racerbil. Har du, hvad der skal til?

20. august 2010 af Kasper Erling

Har du en racerkører gemt i maven? Ved denne hæsblæsende racing event får du nu for alvor muligheden for at afprøve dine evner indenfor motorsport. Fornem duften af brændt gummi, når du styrer en VW Scirocco racer rundt i de skarpe sving på FDM Jyllandsringen, og nyd lyden af turbobenzinmotoren, der brøler, når der køres fuldt ud.

Din dag i motorsportens tegn starter med undervisning i race sammen med dit hold på i alt 12 personer. En professionel instruktør sætter jer gennem en grundig brief ind i både teknik, bane, biler og sikkerhed. Herefter er der omklædning til køredragter, og I følges i pit.

De første 6 deltagere sætter sig nu i førersædet i hver sin VW Scirocco racer og kører 5 runder efter pacecar, der viser teknikken og manøvrerne på banen. De næste 5 runder foregår på egen hånd, hvor alle får lov at give fuld gas og mærke udfordringerne i racerløb, inden turen går videre til de næste 6 personer.

Efter turen i VW Scirocco raceren får du lov at læne dig tilbage og nyde en fantastisk tur i en ægte Peugeot Spider med en racerkører ved rattet.

Til eventen er der selvfølgelig forfriskninger i form af sodavand, vand, kaffe & the at sunde sig på undervejs. Når du har gennemført dagens program, får du et diplom med din Peugeot Spider kørers autograf.

Masser af benzin, fart og hestekræfter, der med garanti går direkte i blodet.

”Vi oplever hver gang deltagere, der har lyst til at gøre noget mere ved drømmen om at blive racerkører, men de kommer desværre aldrig videre, fordi det er alt for besværligt,” siger Jesper Carlsen, der er direktør for FDM Motorsports Event og selv tidligere professionel racerkører i bl.a. motorsportens mekka, England.

"Når man fortæller vores deltagere om, hvordan de kommer i gang med at dyrke motorsporten, virker det uoverskueligt for dem. Der skal en racerbil til, og de skal have en licens, før de kan starte i deres første løb", siger han.

FDM Motorsports Event gør det nemmere at komme i gang med sporten for danskere, der har en lille racerkører i maven.

”Vi arrangerer en arrive’n’drive racerskole, hvor deltagerne blot skal møde op med en styrthjelm og en køredragt. Så sørger vi for, at der står en racerbil klar til dem, og de skal ikke spekulere på, om der pludselig skal skiftes dæk, hvis det begynder at regne”, fortæller Jesper Carlsen.

Klik, og tjek billeder og FDM's priser på FDM Motorsports Event

John Nielsen tager dig med på kurset i videoen her:

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...