Tidl. præsident og nuværende formand for eliteudvalgtet i DASU CC Hansen uddeler priser til (fra venstre mod højre) Mikkel Mac, Ole Petersen, Kristian Schack, Frederik Vesti.

Bilsportens talenter kåret i Cirkusbygningen

Ved Dansk Motorsport Award i København i dag kårede Dansk Automobil Sports Union årets talenter indenfor bilsporten. Årets kartingtalent hedder Frederik Vesti, mens banesportstalenterne hedder Kristian Schack og Ole Petersen

15. januar 2015 af Mikkel Thomsager

Årets Talent karting: Frederik Vesti (Give)

Frederik har gennem hele sæsonen været den dominerende i klassen KF Junior, hvor det blev til samlet sejr i Dansk Super Kart samt DM. På grund af sin unge alder kunne Frederik ikke få international licens i 2014, men der er nu lagt op til et fuldt, internationalt program i 2015, hvor han også er optaget i DASU og Team Danmarks talentprogram. Frederik Vesti er et navn, vi helt sikkert kommer til at høre meget mere om.

Årets Talent offroad: Kristian Schack (Vadum)

Kristian har i 2014 været helt dominerende i folkerace-klassen U16, hvor det blev til et suverænt DM med maksimumpoints og 6 sejre ud af 6 mulige. Fremtiden skulle gerne indeholde en karriere i rallycross, men inden da er der lige en uddannelse som mekaniker, der skal klares og en sæson mere i folkerace.

Årets Talent asfaltbane: Ole Petersen (Bredebro)

Ole erobrede i sin første sæson som sølv i Yokohama 1600 Challenge og en suveræn sejr i rookie-mesterskabet i samme mesterskab. Inden debuten på bane har Ole haft en fin kartingkarriere, der blandt andet omfatter et DM i 2012. I løbet af hele karrieren har Ole Petersen haft masser af støtte og opbakning fra familie og vennekreds. Som medlem af Motor Sport Sønderjylland er det naturligt at næste skridt er deltagelse i den nye Super Tourisme-klasse med base på Padborg Park.

 

DASUs rallyudvalg har besluttet ikke at uddele talentprisen i rally for 2014.

Colding Pokalen tildeles i 2014 Mikkel Mac  

Mikkel har i år været en af de bærende kræfter bag Team Formula Racings topresultat i den europæiske Le Mans-serie. Tidligere har falstringen deltaget med succes i store, betydende serier som FIA Formel 2 og Trofeo Maserati.  Derfor er det yderst fortjent, at Mikkel Mac nu får sit navn på pokalen, der allerede bærer mange af dansk bilsports største navne.

Colding-pokalen har været uddelt i en længere årrække og er dermed en af unionens ældste, officielle priser. Den er udsat af DASU og Guldsmed Kim Colding i forening. Colding Pokalen går til en kører, der med baggrund i kartingsporten gør Danmark ære.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...