Audi bankede Toyota og Porsche

Alle tre af de store bilfabrikker i Le Mans prøvede at føre løbet, men taktik og et stærkt team gav Audi sejren

15. juni 2014 af Steen Bachmann

Den 82. udgave af 24-timers løbet i Le Mans vil blive husket som et af de mest underholdende i nyere tid. Der var action fra første meter, da Alexander Wurtz kørte fra alle andre på de første omgange i den usandsynligt hurtige #7 Toyota TS040 Hybrid i LMP1-klassen. GT Pro og GT Am-klasserne stod åbne helt til løbet blev flaget af.

#2 Audi Sport Team Joest med Marcel Fässler (Schweitz), André Lotterer (Tyskland) and Benoît Tréluyer (Frankrig) vandt den generelle sejr i LM P1 efter et løb, hvor stillingen skiftede i alle klasser, hver gang man vendte sig bort fra storskærmene på banen.

Alle de tre store bilfabrikker i LM P1 - Audi, Porsche og Toyota - prøvede at føre løbet, og Toyota lå forrest de første 14 timer. En fejl i en elektronikforbindelse tvang #7 Toyota til at udgå kl. 4.30 søndag morgen, men søsterbilen #8, der kolliderede med Audi #3 efter en kort, men heftig regnbyge en time inde i løbet, blev kørt op på en hæderlig 3.-plads i den endelige stilling.

Porsche første løbet tidligt søndag morgen, hvor de to tilbageværende Audi'er begge havde problemer med turboladerne. Timo Bernhard, Brendon Hartley og Mark Webber’s Porsche Team #20 var foran de to Audi'er i næsten to timer, da en pludselig motorfejl tvang bilen til at udgå. Minutter senere var den også gal med Porsche Team #14, der kravlede i pit og kun kom ud på de sidste par omgange af respekt for mærkets fans.

Porsche's gigantiske comeback fes ud i sandet, for deres mål var uofficielt at gennemføre løbet, og det lykkedes ikke.

Nu skulle de to Audi'er kæmpe om sejren. Mere end 15 minutter i pit for #1 med Tom K afgjorde sagen, og Tom måtte nøjes med en 2.-plads sammen med teamet. Som den mest succesfulde kører på Le Mans nogensinde kunne han trods alt fejre, at han nu har været på podiet 13 ud af de 18 gange, han har stillet op til start.

36 ud af 54 startende biler gennemførte løbet, der blev overværet af mere end 260.000 tilskuere.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...