Foto: TCR Denmark/Kim Gripping

5 grunde til at følge den nye danske Touring Car Racing-serie

TCR lover vanvittigt race og tætte kampe mellem nogle af de dygtigste racerkørere i Danmark. Vi kigger nærmere på den nye racerserie

8. juni 2021 af Emma Steensen

1. Motorsportens nye kongeklasse

Efter det gamle DTC, Danish Thundersport Championship, blev udfaset i 2019 havde dansk motorsport brug for at finde sig selv igen med et nyt format, der kunne lokke landets dygtigste kørere til at komme hjem og give den gas på de danske racerbaner. 

Den mission er lykkedes med det nye TCR, Touring Car Racing, hvor bilerne i langt højere grad ligner gadebiler og er meget mere genkendelige end de biler man kendte fra DTC. 

Foto: TCR Denmark/Kim Gripping

2. Racerkørerne er enige

Du skal ikke spørge særlig mange af deltagerne, før det går op for dig, at det her er seriøst. Racerkørerne fortæller, at de kører TCR fordi det er den største og hurtigste klasse i Danmark og desuden er det den klasse der får mest opmærksomhed fra medierne. 

Det alene er en god grund til at vælge at køre TCR i Danmark og det er en lige så god grund til at følge med i serien som vises på TV2 Sport. 

Foto: TCR Denmark/Kim Gripping

3. Stærk mediedækning

TCR dækkes af et fast team fra TV2 Sport bestående af Ulrik Jønsson, Jens Winther Jr. og Jacob Hammerholt. Trioen sørger for at få både nye og gamle følgere af motorsport kørt godt ind i den nye serie, som kun har kørt i Danmark siden sidste år. 

I år er det første år hvor TV2 Sport styrer TV-dækningen af løbene. Det sendes altid om søndagen, hvor finalerne køres og nederst i artiklen her, kan du se en oversigt over årets løbskalender. 

Foto: TCR Denmark/Kim Gripping

4. Et hårdt lineup af kørere

Nogle af de hurtigste og mest erfarne racerkørere vi finder herhjemme, finder vi også i TCR Denmark. De tæller profiler som Jan Magnussen, Casper Elgaard og Kasper H. Jensen, der alle markerede sig flot tilbage i DTC-dagene.

Selvom mange gamle kendinge står på startlisten, er der også en masse nye ansigter på banen. Du kan læse mere om nogle af de nye ansigter i Bil Magasinet juli 2021, hvor vi præsenterer en grundigere gennemgang af serien.

Foto: TCR Denmark/Kim Gripping

5. Spænding, dramatik og flot race

Det første løb på sæsonen bød på godt race på den gammeldags manér. Der var både spænding og drama på banen samt skuffende nederlag og jublende triumfer. 

Jan Magnussen løb med sejren i alle tre heats og kunne dermed lægge sig i spidsen af mesterskabet. Hvorvidt han formår at holde føringen, må du tune ind på TV2 Sport for at finde ud af. 

Husk også at få det hele med i næste nummer af Bil Magasinet. Her gennemgår vi blandt andet en TCR racer fra A til Z og giver dig et dybere indblik i motorsportens nye kongeklasse. 

Løbskalender

3.-4. juli    FDM Jyllandsringen

6.-8. august    Copenhagen Historic Grand Prix

20.-22. august    FDM Jyllandsringen

17.-19. september    Classic Race Aarhus

2.-3. oktober    FDM Jyllandsringen

16.-17. oktober    Padborg Park

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...