© Richard Prince

3 danskere på podiet efter dramatiske langdistanceløb i Los Angeles og Frankrig

Jan Magnussen og Antonio Garcia kørte sig til en stærk andenplads i lørdagens vilde gaderæs syd for Los Angeles. Også Mikkel Jensen og Mikkel Mac kom på podiet i weekenden

15. april 2019 af Bil Magasinet


IMSA-kalenderens korteste løb, Grand Prix of Long Beach, har aldrig skuffet med underholdningen, og dét var sandelig heller ikke tilfældet i årets udgave af gaderæset, som blev afviklet sent lørdag aften dansk tid. 

Antonio Garcia startede fra en femteplads i det 100 minutter lange løb, mens Jan Magnussen kørte den gule Corvette C7.R i mål på en andenplads.

Ford GT løb tør for brændstof

"Long Beach er en af mine favoritbaner, ikke mindst fordi der er garanti for action, når man kører side om side tæt op ad betonvæggene. Teamet havde givet os en fantastisk bil i år, og Antonio kørte et stærkt stint, inden jeg overtog. Allerede i pitlane hentede vi en position, og mod slutningen af løbet lignede det en tredjeplads, men det hele tog en drejning, da den forankørende Ford, som jeg jagtede, pludselig løb tør for brændstof," forklarer Jan Magnussen.

Godt belært af forrige års Long Beach-ræs, hvor Antonio Garcia blev fanget bag nogle havarerede biler i løbets sidste sving, var Jan Magnussen ikke sen til at reagere, da konkurrenten med ét mistede farten med blot en halv omgang tilbage af løbet.

© Richard Prince


"Jeg frygtede straks, at jeg kunne blive fanget bag ham, så i stedet for at bremse, var jeg simpelthen nødsaget til at give fuld gas for at få ham af vejen, så jeg kunne komme sikkert frem til det ternede flag," forklarer Jan Magnussen.

Kontakten mellem de to biler var imidlertid ikke noget, som hæmmede hverken den gule Corvette eller føreren i den kapitulerende Ford, og Magnussen kunne krydse målstregen på en sikker andenplads – i øvrigt efterfulgt af teamkammeraten Tommy Milner, som sikrede søsterbilen en tredjeplads.

"Det var et godt resultat efter to uheldige år her i Long Beach. Vi vil naturligvis altid helst vinde, men en andenplads hjælper os frem i mesterskabet, så det har bestemt været en god weekend."


Mikkel Jensen nr. 2 på Paul Ricard-banen

Den danske BMW-fabrikskører Mikkel Jensen åbnede årets udgave af European Le Mans Series på stærk manér, da han sammen med den forsvarende Le Mans Cup-mester, tyske Jens Petersen, sikrede en andenplads i premiereløbet på Paul Ricard. Et resultat, som var langt bedre end forventet, da teamet løb ind i en kritisk udfordring fredag morgen.

"Af forskellige årsager måtte vi tage en anden bil i brug end dén, som Eurointernational oprindeligt havde gjort klar til løbet. Oven i det måtte vi droppe de to officielle træningssessions, da ingeniørerne og mekanikerne blev nødt til at bruge al tiden på at forberede den nye bil," forklarer Mikkel Jensen.

Satte reservebil på 5.-plads i LMP3

Danskeren formåede dog at kvalificere reservebilen på en solid femteplads i det benhårde LMP3-felt, men forventningerne til et topresultat var alligevel i bund, inden firetimersløbet blev flaget grønt søndag middag. Få minutter inden løbsstart opstod nemlig et problem med bremserne, som mekanikerne måtte fikse, mens bilen holdt klar på gridden.

Alligevel lykkedes det Mikkel Jensen at komme godt fra start og endda tage føringen i klassen. En position, som danskeren formåede at forsvare i begge sine to stints, før han afleverede bilen til Jens Petersen midtvejs i løbet.

"Nogle gange udvikler tingene sig bare i en hel anden retning, end man tror, og dét skete i dag. Men det var bestemt heller ikke nemt, for eksempelvis var sædet tilpasset en anden kører, hvilket gjorde det fysisk hårdt at køre bilen, og samtidig svigtede benzinpumpen, hvilket kostede os fart," forklarer Mikkel Jensen.

© EUROPEAN LE MANS SERIES
© MIKKEL MAC RACING

Super kørsel af Mikkel Mac i Ferrari 488 GT3

Mikkel Mac sikrede Luzich Racing en pokal i årets første afdeling af Michelin Le Mans Cup, som blev afviklet på Paul Ricard-banen i Frankrig lørdag eftermiddag. Et løb, som imidlertid var præget af en del forvirring, hvilket blandt andet var medvirkende til en tidsstraf, som kostede danskeren og hans franske medkører en potentiel sejr.

"Der stod ganske enkelt en marshall og spærrede for den røde lampe i pitlane, da jeg sammen med 11 andre biler blev sendt ud efter kørerskifte. Det var åbenlyst, at ingen kunne se, at pitudkørslen var lukket, men alligevel blev der uddelt straffe," lyder det fra en ærgerlig Mikkel Mac.

Trods den danske Ferrari-kører var feltets hurtigste kører med en omgangstid, der var mere end et halvt sekund bedre end den næsthurtigste i GT3-klassen, var tidsstraffen på to minutter alligevel for stor at indhente. Mikkel Mac og Fabien Lavergne måtte således tage til takke med en tredjeplads i premieren på Le Mans Cup – et mesterskab, som udløser billet til 24-timers Le Mans, såfremt man vinder sin klasse.

Mikkel Mac: Fantastisk at være tilbage i sædet

"Men det var fantastisk at komme tilbage i en racerbil igen efter vinterpausen. Vi havde en god fart, og Fabien gjorde et sublimt job i kvalifikationen, hvor han sikrede os en pole position med vores Ferrari 488 GT3. Teamet ydede en suveræn indsats, og havde vi ikke fået den straf, er jeg sikker på, at vi havde stået øverst på skamlen. Heldigvis er der kun fire uger til vi skal på banen igen," siger Mikkel Mac.

Kalender

Jan Magnussen - IMSA 2019

Næste opgave for Jan Magnussen, Antonio Garcia og resten af Corvette Racing er fjerde afdeling af det amerikanske IMSA-mesterskab, som finder sted på Mid-Ohio Sportscar Course den 3.-5. maj.

Mikkel Jensen - EUROPEAN LE MANS SERIES 2019

12.-14. april – Paul Ricard, Frankrig

10.-12. maj – Monza, Italien

19.-20. juli – Circuit de Barcelona-Catalunya, Spanien

29.-31. august – Silverstone, England

20.-22. september – Spa-Francorchamps, Belgien

25.-27. oktober – Portimao, Portugal

Mikkel Mac - EUROPEAN LE MANS SERIES 2019

Næste opgave for Mac, Lavergne og Luzich Racing bliver anden afdeling af Le Mans Cup, som afvikles på den italienske Formel 1-bane Monza den 10.-11. maj. Forinden stiller Mikkel Mac op i den danske Super GT-serie på Padborg Park den 27.-28. april.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...