Daytona International Speedway rolex 24h 2022

Der stiller 60 biler til start i 2022-udgaven af 24-timers løbet på den klassiske Daytona-bane i Florida, USA.

© Daytona International Speedway

60 biler til start i 24-timers Daytona: Se her, hvordan du kan følge løbet

Der stiller ikke mindre end 10 danske kørere op i det berømte 24-timers løb i Florida

29. januar 2022 af Steen Bachmann

Ikke mindre end 10 danskere stiller op i den traditionelle sæsonåbner på Daytona International Speedway nord for Orlando, Florida, en populær og ikonisk racerbane, som fejrer 60 års-jubilæum i år.

Nicklas Nielsen i Ferrari 488

24-timersløbet på Daytona International Speedway flages grøn lørdag klokken 19.40 dansk tid. En af de danske kørere er Nicklas Nielsen, som sammen med Toni Vilander, Luis Perez Companc, Simon Mann og resten af AF Corse-teamet skal forsøge at vinde en klassesejr. Firkløveret stiller op i GTD-klassen i en Ferrari 488 GT3 #21.

Fantastisk præstation: Niclas Nielsen tager sejren i 24-timers Le Mans 2021

Det er anden gang i karrieren, at Nielsen stiller til start i den legendariske amerikanske klassiker, og danskeren håber på revanche efter et skuffende 2021-løb, hvor en punktering sendte holdet ud af kampen undervejs i det benhårde løb. Nielsen, Vilander, Companc og Mann tog hul på forberedelserne i den forgangne weekend, hvor den traditionsrige testweekend forud for løbet fandt sted.

En af de nyere tiltag i denne forbindelse det 100 minutter lange kvalifikationsløb, som runder testweekenden af, og som samtidig afgør startrækkerne til 24-timersløbet den følgende weekend. Her lykkedes det ikke for Ferrari-firkløveret at gøre sig gældende i toppen af feltet, men måtte i stedet acceptere en 17. plads blandt de 22 biler i GTD-feltet. Dette resultat bekymrer dog ikke Nielsen.

Daytona International Speedway rolex 24h 2022
Ferrai 488 GT3

"Med 60 biler til start tror jeg især, at trafikken kommer til at spille en afgørende rolle. Vi undgår nok ikke, at der sker sammenstød og kommer safetycars, og det bliver vigtigt at holde os udenfor problemer," siger Nicklas Nielsen.

© Ferrari Media

Glad for at køre Ferrari igen

"Først og fremmest er jeg jo bare superglad for igen at få lov til at kæmpe for Ferrari på så ikonisk en racerbane som Daytona. Sidste år var min debut, og jeg krydsede fingre for, at jeg ville få muligheden igen. Nu er vi tilbage, og selv om vi ikke har været lige så stærke som vores konkurrenter under forberedelserne og kvalifikationen, så er vi lige så optimistiske som altid, lyder det fra Nicklas Nielsen.

Spotters Guide 24h Rolex Daytona 2022 (åbner som pdf i nyt vindue)

Daytona International Speedway rolex 24h 2022

Årets udgave af 24-timersløbet på Daytona International Speedway er den 60. i rækken, og med det største antal biler til start i årevis, er der lagt op til et brag af et ræs, siger Niclas Nielsen. 

© Ferrari Media

Mikkel Jensen starter forrest i Daytona

En suveræn sejr i kvalifikationsræset betyder, at Mikkel Jensen starter fra en pole position i LMP2-klassen i årets udgave af 24-timersløbet på Daytona International Speedway.

Danskeren og makkeren Ben Keating vandt det 100 minutter lange kvalifikationsræs, som blev afholdt søndag aften dansk tid på den amerikanske racerbane. Sejren udløser en pole position i LMP2-klassen i 24-timersløbet, hvor Jensen og Keating sammen med teamkammeraterne, amerikanske Scott Huffaker og franske Nicolas Lapierre, skal forsøge at vinde det prestigefyldte trofæ.

"Det var den bedste start på 24-timersløbet, vi kunne tænke os! Det er naturligvis kun et kvalifikationsræs, som afgør, hvor vi skal starte i løbet. Men at være stærke forud for løbet giver os selvtillid og en vished om, at vi har styrken til at være med til at kæmpe med om sejren. Det begynder godt, og et kæmpe klap på skulderen til hele teamet for at være godt forberedte," lyder det fra Mikkel Jensen.

Daytona International Speedway rolex 24h 2022

Mikkel Jensen er hyret som kører til et amerikansk LMP2-team i årets løb.

© Sideline Sports Photography

Det er anden gang i karrieren, at Mikkel Jensen stiller op til det amerikanske langdistanceløb, hvor alle klassevindere udover en flot pokal også modtager et kostbart ur fra hovedsponsoren Rolex. 

Debutløbet i 2021 endte med en skuffende syvendeplads for danskeren. Dengang sikrede PR1/Mathiasen Motorsports-teamet også en flot pole position, men blev ramt af tekniske problemer undervejs i det benhårde ræs.

"Sidste år var jo et godt eksempel på, hvor dårligt det kan gå, selv om man føler sig virkelig godt forberedte. Ekstreme løb som Le Mans, Sebring og Daytona er nådesløse, og derfor er det ekstra fantastisk, når det lykkes at vinde. Det er helt klart dét, som vi kører efter igen i år."

Daytona International Speedway rolex 24h 2022

Mikkel og hans teamkammerater starter 24-timers løbet fra pole position i LMP2-klassen.

© Sideline Sports Photography

Marco Sørensen debuterer i Corvette

Den nordjyske racerkører, som er dobbelt FIA World Endurance Championship-mester, skal dele den grå og gule Corvette C8.R #4 med den mangeårige Corvette-kører og Le Mans-vinder Tommy Milner samt Le Mans-vinder og VM-løbsvinder Nick Tandy.

Både for Corvette Racing og for Marco Sørensen markerer løbet åbningen på motorsportssæsonen 2022. 

"Jeg elsker mentaliteten hos Corvette Racing. De har en fantastisk bil, hurtig og konstant, og efter hvad jeg ved, er det nogle virkelig gode mennesker, som jeg skal over og hilse på. Så jeg glæder mig rigtig meget til det her. Corvette Racing har altid været et fedt team for mig på grund af den måde, de kører racerløb på. De kører ræs, og de kører hårdt. Det er et team med en glorværdig historie, så når man bliver inviteret indenfor, siger man ikke nej!”, lyder fra Marco Sørensen.

Daytona International Speedway rolex 24h 2022

Marco Sørensen skal køre Corvette C8.R med nr. 4 sammen med tre amerikanske teamkammerater.

© Corvette Racing

Frederik Schandorff får debut på Daytona

Efter en succesfuld 2021-sæson, hvor han sikrede sig titlen i GT Open-mesterskabet med Lamborghini, er Frederik Schandorff klar til at skyde et spændende 2022 i gang på Daytona International Speedway.

Frederik Schandorff havde et forrygende 2021, hvor den hurtige Lamborghini-kører blandt andet sikrede sig det benhårde GT3-mesterskab, International GT Open. Schandorff nåede også at få sin debut på en amerikansk racerbane, da han i efteråret stillede op for det britiske McLaren-team, Inception Racing, til finalen i IMSA-mesterskabet på Road Atlanta.

Og det bliver også Inception Racing, der giver Frederik Schandorff den første store opgave i 2022. Den danske racerkører er nemlig atter blevet hyret af holdet, som vil forsøge at vinde en klassesejr i 24-timersløbet på Daytona International Speedway den 29.-30. januar. 

Den benhårde amerikanske klassiker, hvor alle vindere modtager et Rolex-ur, blev i 1988 vundet af John Nielsen, mens både Jan Magnussen og Michael Christensen har sikret en klassesejr i henholdsvis 2015 og 2017.

Kørerliste Rolex 24h Daytona 2022 (åbner som pdf i nyt vindue)

"Jeg er enormt glad og taknemmelig over, at Inception Racing igen har bedt om assistance til et stort og vigtigt løb. 24-timersløbet på Daytona er jo en legende på niveau med de allerstørste motorsportsbegivenheder i verden. Kombineret med den fede amerikanske stemning, som jeg oplevede i Atlanta, er jeg ikke i tvivl om, at der er en kæmpe oplevelse i vente."

Daytona International Speedway rolex 24h 2022

Hele 60 biler deltager i årets udgave af 24-timersløbet på Daytona International Speedway. Frederik Schandorff stiller op sammen med amerikanske Brendan Iribe, britiske Ollie Millroy og sydafrikanske Jordan Pepper, og sammen skal de forsøge at køre Inception Racings McLaren 720S GT3 #70 til tops i GTD-klassen.

© Inception Racing
Daytona International Speedway rolex 24h 2022

I søndagens 100 minutter lange kvalifikationsløb, som afgjorde de endelige startpositioner til 24-timersløbet, sluttede det britiske McLaren-hold på en godkendt ottendeplads ud af 22 biler i GTD-klassen.

© Inception Racing

Danskerne i 24-timers Daytona 2022

#2 Cadiilac Racing: Kevin Magnussen

# 20 High Class Racing: Dennis Andersen

# 20 High Class Racing: Anders Fjordbach

#52 PR1 Mathiasen Motorsports: Mikkel Jensen

#68 G-Drive Racing By APR: Oliver Rasmussen

#33 Sean Creech Motorsport: Mathe Jacobsen

#4 Corvette Racing: Marco Sørensen

#21 AF Corse: Nicklas Nielsen

#70 Inception Racing: Frederik Schandorff

#98 Northwest AMR: Nicki Thiim

Her kan du se løbet

Løbet flages grønt den 29. januar klokken 19.40 dansk tid. 

Viaplay: Live med optakt fra klokken 19.00
TV3 MAX: Live med optakt fra klokken 19.00

imsa.com for live-streaming

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...