© Torben Hrab - TH Photo

20.000 oplevede Classic Race Aarhus

Kæmpe succes med historiske racerbiler på den midlertidige bane ved Århus Bugten

16. maj 2011 af Bil Magasinet

2011-udgaven af Classic Race Aarhus blev på de fleste måder en sportslig succes. Tilskuerne strømmede til. De oplevede tæt og spændende race, hvor de udfordringer, som vejrguderne gav, var med til at sætte kolorit på løbene og til fulde viste de talenter, som nogle af motorsportens store navne besidder. Blandt vinderne af løbene i Classic Race Aarhus var en tidligere verdensmester i rally, en ditto-vinder af Le Mans foruden adskillige udlændinge, som viste det internationale tilsnit, som årets løb har haft.

”Over de to dage har der været 20.000 tilskuere inde på området i Mindeparken og langs Strandvejen, og det er næsten en fordobling i forhold til sidste år. Vores umiddelbare overslag viser, at årets Classic Race Aarhus balancerer økonomisk set," siger Niels Brøchner, der er formand for Fonden Classic Race Aarhus.

Vindere fra England, Frankrig og Sverige
Den anden udgave af Classic Race Aarhus havde flere udenlandske vindere. Den store sejrherre viste sig at være en af de ældste kørere i feltet.

67-årige Björn Waldegaard med fuld gas

© Torben Lenger Øhlenschläger

Det var den 67-årige Björn Waldegård, der i 1979 skrev sig ind i motorsportens historie som den første verdensmester i rally nogensinde. Og ved Classic Race Aarhus skrev han sig ind som dobbeltvinder, da han dels tog en klassesejr i halvtimes løbene, dels vandt løbet for 1971-klassen. Her viste svenskeren sin klasse ved under det voldsomme regnvejr lørdag eftermiddag at køre 20 sekunder fra sine konkurrenter. Pr. omgang!

Også et andet af motorsportens koryfæer kom på podiet. Det var Jackie Oliver - Le Mans-vinder fra 1969 - som nu tillige kan skrive Mindeparken på listen over listen baner, han har vundet på. Og den bane betyder noget særligt. Hans hustru Dorthe er nemlig født og opvokset i Aarhus…

Lars Esselius fra Sverige og Christopher Faivre-Pierret fra Frankrig sørgede for yderligere international kolorit til Classic Race Aarhus, da de vandt deres klasser.

Formel 1 på Kongevejen
Hurtigste klasse ved Classic Race Aarhus var de historiske Formel 1-biler, hvor tre årtier fra motorsportens kongeklasse blev præsenteret. Her blev den eneste kvindelige deltager i Classic Race Aarhus, Lorina McLaughlin fra Storbritanien, tildelt prisen Best in Class af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie.

”De britiske Formel 1-teams var meget glade for at deltage i Classic Race Aarhus, og kørerne fortalte mig personligt, at de vil arbejde for at finde flere historiske Formel 1-biler til næste års løb,” siger Niels Brøchner.

Classic Race Aarhus havde naturligvis også mange danske deltagere samt startende fra Aarhus, der gjorde sig godt bemærket på hjemmebane. GT-klassen op til 1965 blev således vundet af Henrik Lindberg i sin Elva 160GT, mens Claus Søgaard Poulsen i sin BMW 2002 tog tredjepladsen i 1971-klassen.

Flere billeder hos Classic Race Aarhus

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...