Christian Lundgaard testede Renault Formel 1 teamets 2017-racer denne uge.

© Jan Kaiser

18-årig dansker tester Formel 1 for Renault

18-årige Christian Lundgaard har kun haft kørekort i en uge, men er så hurtig, at han nu tester Formel 1 for Renaults F1-team

20. september 2019 af Bil Magasinet


Christian Lundgaard er tilknyttet Renault Formel 1 teamets juniorprogram Renault Sport Academy, og fik herigennem en test af en F1 som en del af den plan Renault har lagt, der gerne skal ende med at han indenfor få år kan blive fast kører i Formel 1.

Christian deltager i år i Formel 3 serien, der afvikles sammen med Formel 1. Her har danskeren leveret stærke resultater og er seriens bedst placerede rookie samtidig med, at han har vundet løb og givet masser af modstand til seriens erfarne kørere. 

Hans præstationer i denne og de foregående sæsoner, har gjort at Renault allerede nu ønsker at afprøve Lundgaard i en Formel 1 racer og samtidig give ham uvurderlig erfaring. For ikke at give unødigt pres fra medierne på den unge kører, der trods tre sæsoner i racerbiler kun har haft kørekort i under en uge, blev testen hemmeligholdt.

© Jan Kaiser


Grundet de strenge regler Formel 1-teams er omfattet af omkring testkørsler, var bilen Christian Lundgaard testede en Renault R.S.17 fra 2017, den nyeste Formel 1 racer teamet har lov til at anvende ved test. 

Lavede ikke en eneste fejl i F1-testen

Men at testen var seriøs blev understreget af at Renault F1 havde lejet banen alene og intet mindre end 27 mand, 2 Formel 1 racere og 4 trucks fra Renault F1 var tilstede ligesom den blev overvåget af chefen for Renault Sport Academy Mia Sharizman samt Christian Lundgaards manager Alessandro Alunni Bravi.

Christian Lundgaard fik en hel dag i Formel 1 raceren og fik afprøvet flere forskellige simulationer bestående af hurtige enkelt omgange samt flere sammenhængende omgange i løbssimulation. I løbet af dagen blev det til i alt 449 km. for den unge dansker, der ikke alene imponerede med stærke omgangstider men heller ikke lavede en eneste fejl hele dagen.

© Jan Kaiser


”Wauw. Bare wauw. Jeg ved ikke, hvordan jeg ellers skal beskrive det” sagde Christian Lundgaard, da han efter testen skulle sætte ord på oplevelsen. 

”Det er jo en drengedrøm, der er gået i opfyldelse. Det er jo det, jeg har drømt om siden jeg startede med at køre gokart. Og nu har jeg sgu prøvet det. Jeg havde selvfølgelig forventet mig noget vildt, men det var meget vildere end jeg havde forestillet mig. Der er så meget power, bremserne er vilde og downforce er ekstrem. Det overgår alle forventninger. Selv når den laver hjulspin accelererer den hurtigere end min Formel 3 racer." 

"Der var selvfølgelig meget at vænne sig til. Man sidder anderledes og styringen er så meget lettere end forventet. Men jeg satte gode omgangstider allerede fra start og feedback fra teamet er, at de er meget tilfredse og positive. Så det har helt igennem været en fed oplevelse. Nu skal jeg så lande igen og fokusere på sidste afdeling af Formel 3, men det ved jeg ikke bliver svært. Det kommer kun til at tage 1 til 2 omgange, så har jeg vænnet mig til den langsommere fart igen…”.

Næste opgave for Christian Lundgaard er sidste afdeling af Formel 3, der afvikles i Sochi, Rusland, den 27.-29. september.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...