17-årige Christian Lundgaard vinder rookie-mesterskab i Formel Renault

Sikrede sig et vigtigt skridt på vejen mod Formel 1, da han lørdag sejrede i Barcelona og dermed vandt rookie-mesterskabet i Formula Renault Eurocup

22. oktober 2018 af Bil Magasinet


Mesterskabet var målsætningen som Renault Sport Academy, Renault Formel 1 teamets juniorprogram, havde sat for den unge dansker inden sæsonstarten. Med en første- og andenplads i weekendens to løb, sikrede Lundgaard sig også en flot andenplads i det generelle mesterskab.

Lundgaard satte sig totalt på første løb

Lørdag startede Christian Lundgaard løb et fra første position, efter han havde taget sæsonens fjerde pole position. Fra den placering dominerede Christian Lundgaard løbet og til trods for en safetycar halvvejs i løbet, vandt Lundgaard med hele 4 sekunder.

Søndagens løb startede Lundgaard fra femte startposition og efter et flot løb sluttede han på andenpladsen, efter blandt andet at have kørt hjul mod hjul med mesterskabsrivalen Max Fewtrell igennem de første sving efter starten og senere overhale ham udenom på vej mod sving et.


Formula Renault har fostret en del af de nuværende Formel 1-kørere som Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen, Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas, Romain Grosjean, Carlos Sainz Jr., Stoffel Vandoorne, Pierre Gasly, Brendon Hartley og også Kevin Magnussen kørte et par løb i Formula Renault.

6 podieplaceringer i flot sæson

Formula Renault Eurocup har historisk vist sig som en svær motorsportsklasse at mestre i første sæson, men med den stærke weekend overhalede Christian Lundgaard kinesiske Yifei Ye i kampen om andenpladsen i det generelle mesterskab og blev en flot vicemester i serien. 

Christian Lundgaards flotte sæson tæller 4 sejre og yderligere 6 podieplaceringer og havde det ikke været for en meget uheldig weekend ved næstsidste afdeling på Hockenheimring, på et tidspunkt hvor han førte det generelle mesterskab, kunne han meget vel have sikret sig det generelle mesterskab også.

”Jeg kæmpede det bedste jeg kunne i de to sidste løb og jeg er så glad for, at vi trods alt sluttede på andenpladsen i det generelle mesterskab. Alt i alt har det været en fantastisk sæson, så der skal lyde en kæmpe tak til min manager Alessandro (Alunni Bravi – red.), Renault Sport Academy og deres chef Mia (Sharizman – red.), mit team MP Motorsport, min familie, DASU, Team Danmark, Dansk Metal og alle mine sponsorer. De har alle været med til at gøre det her muligt,” lød det fra Christian.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...