Dogo 001 Elation Hypercars

Dogo 001 prototype fra Elation Hypercars

Mød Dogo 001: Et bæst med 1.900 hk

Her er en ny hyperbil, der fås som elbil eller med en 5,2-liters V10’er ‘for at hylde forbrændingsmotoren’

27. december 2020 af Bjørn Skærup

Ny hyperbil fra Californien

Ræset om antallet af hestekræfter er så langt fra et lukket kapitel i bilindustriens historien, nogen vil endda sige, at det først lige er begyndt. Altså sådan for alvor.

Folkene bag Elation Hypercars fra Californien hører formentlig til den sidste kategori. Tilbage i november viste de prototypen af deres første bil. Den kaldte de “Freedom”. En produktionsklar bil holder ikke om hjørnet. Bilen, som der i øvrigt kun bygges 25 af, forventes først på gaden i 2022 skriver Boosted.

Dogo 001 klar før 2022

Måske kunne den komme endnu tidligere, for Elation siger at de gør fremskridt og nu fokuserer på, at få funktionsdygtige udgaver af prototypen på vejene med et nyt navn. 

Dogo 001 er hilsen til hunderacen Dogo Argentino. En race, der grundet sit muskelhunde-ophav faktisk er forbudt i Danmark.

Samme skæbne tror vi ikke bilen får, hvis et eksemplar da nogensinde ser dansk asfalt. Det er nemlig en elbil, men stadig usandsynligt at se en i Danmark.

Elation Hypercars Freedom

Elation Hypercars' tidligere fremviste prototype: Freedom

Forbrænding- eller elbil 

Den kraftigste udgave får hele fire elmotorer, hvilket bringer ydelsen op på vanvittige 1.903 hestekræfter. Det giver en 0 til 100 km/t-tid på 1,8 sekunder mens tophastigheden er begrænset til 418 km/t. 

Rækkevidden skulle være på 640 kilometer på én opladning (hvis man kan holde højre foden i ro, red.)

For dem, der ikke er pjattet med elbiler, lover Elation, at de også bygger en udgave af bilen med forbrændingsmotor. Nemlig en 5,2-liters V10’er. Den får 750 hestekræfter og vil være udviklet “for at hylde forbrændingsmotorens historie”, siger firmaet.

Elation Hypercars Freedom

Freedom prototypen

Forbrændingsmotor er dyrere

Om det er den samme V10’er, som VAG-gruppen bruger i Audi R8 og Lamborghini Huracan, har Elation endnu ikke løftet sløret for. Men de siger, at bilen – ligesom R8 og Huracan i øvrigt – får firehjulstræk.

Bilen med forbrændingsmotor går fra 0-100 km/t på 2,5 sekunder, mens den vil være begrænset til 386 km/t. Hvis vi skal tro amerikanerne.

Sjov nok bliver V10-varianten markant dyrere end elbilen. Prisen starter ved 2,3 millioner dollars, mens elbilen er en ren foræring med en startpris på 2 millioner dollars.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...