Mød diætisten, der hellere ville være automekaniker

Marie tog en uddannelse som diætist, men fandt ud af, at hun hellere ville være automekaniker. Nu står hun med et svendebrev!

21. juni 2019 af Bil Magasinet


Otte mekanikerelever har været til svendeprøve på Hansenberg Tekniske Gymnasium - deriblandt Marie Junker Rasmussen fra Kolding. Efter en afsluttet universitetsuddannelse har hun fulgt sit hjerte og skiftet spor fra autoriseret klinisk diætist til en karriere som personvognsmekaniker. 

"Det er pigedrømmen, jeg nu udlever. Jeg kunne bare ikke slippe min gamle drøm om at blive mekaniker, og så greb jeg muligheden", fortæller Marie, der er i lære hos Aunsbjerg Nielsen A/S i Kolding.

"Det, der i sin tid trak, var at få beskidte fingre. Jeg vil gerne arbejde inden for motorsport - og med motoroptimering. Drømmen har været Le Mans eller Formel 1, men på grund af min alder er det nok bedre at blive i den verden, jeg er i", siger 30-årige Marie.

Mangel på mekanikere

Men den verden er også stor - og mulighederne er mange i autobranchen. Det forklarer faglærer på Hansenberg, Kim Freund Jensen:

"Der er mangel på mekanikere, og den tendens ser ikke umiddelbart ud til at ændre sig. Bilmærkerne går forskellige veje, så personvognsmekanikere skal også kunne noget forskelligt. Det er en branche, der skriger efter folk med kompetencer og stor teknisk indsigt - og som evner at tilegne sig alt det nye".

Og de kompetencer og evner har Marie Junker Rasmussen.

"Marie knokler, og hun er meget dedikeret. Hun har en meget seriøs tilgang til faget, og det har givet en fed synergieffekt, at hun har været på holdet. For drengene synes ikke, at det er så fedt at stå i skyggen af hende. Hun har vist, at det er okay at være "en stræber", siger Kim Freund Jensen.

For Marie Junker Rasmussen er det netop ønsket om hele tiden at gøre tingene bedre og bedre, der driver værket:

"Jeg vil gerne dygtiggøre mig i alt, hvad der får en bil til at køre godt. Jeg kan virkelig godt lide at have specialiseret viden, som jeg kan bruge i praksis".

Marie Junker Rasmussen brugte sin viden på fornemste vis til svendeprøven, hvor hun kom ud med et 12-tal.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...