Microlino Microletta

Mød Microlino og Microletta, som meget vel kan blive din fremtidige vognpark

Et schweizisk firma har påtaget sig opgaven at skabe det perfekte transportmiddel til bykørsel. Resultatet er Microlino og Microletta - moderniserede og elektrificerede versioner af BMW's Isetta og Vespa

7. marts 2020 af Christian Birkekvist
Microlino

En moderne BMW Isetta

Her kommer Microlino - den moderne BMW Isetta. Microlino er en elektrisk mikrobil Udviklet af den schweiziske virksomhed, Micro Mobility Company. Den lille metalklump ligner mest af alt et stykke legetøj eller noget fra en Pixar-film, men den er god nok. Dette er en bil. Sådan da. Måske ikke helt… 

I forhold til “normale” biler, er Microlino et lille nips med en vægt på kun 513 kg. Accelerationen er på 5 sekunder - altså fra 0-50 km/t. Holder man pedalen nede længe nok, når man topfarten på 90 km/t. Og den kan køre op til 200 km på én opladning. 

Microlino

90.000 kr. og 17.000 forudbestillinger

Opladning foregår gennem almindelig stikkontakt ligesom telefonen, og det tager kun 4 timer. Er du utålmodig kan Micro-maskinen også oplades gennem udvalgte ladestandere på 1 time. Inde i kabinen er der plads til to personer og bagerummet kan indeholde 220 liter…. Får man Houdini med i købet eller hvad? 

Firmaet fortæller, at de allerede har 17.000 forudbestillinger på Microlino. Prisen starter på lige knap 90.000 kr. (€12.000) uden afgift. Hvis det er i overkanten, kan du overveje lillesøsteren, Microletta.

Er du interesseret i flere bilnyheder, også af den mærkelige slags, så husk at aktivere dit abonnement på Bil Magasinet lige hér! På den måde er du sikret, at du hver måned får det bedste bilstof.

Microletta

Microletta ligner en Vespa

Microletta er en trehjulet elektrisk Vespa med et lidt mere… øh... futurisk udseende. Batteriet holder maskinen kørende op til 100 km. Så det er ikke ligefrem den man tager på med. Topfarten på 80 km/t er da ellers rimelig, taget i betragtning af, hvad det er man sidder på.

Opladning er en smal sag. Ligesom med storebroren, Microlino, sætter du bare den trehjulede maskine til stikkontakten og efter 4 timer er den fuldt opladt og klar til at dominere vejene, eller bare være til stede på dem. 

Den schweiziske virksomhed vil ikke påbegynde produktion af el-scooteren endnu, men hvis de gjorde ville den koste knap 37.000 kr. (€4900) uden afgift.

Microletta

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...