Honda CBR1000 RR-R
Honda CBR1000 RR-R

MC-Revyen 2020 er på gaden med vanvittig Honda CBR1000 på forsiden

Motorcykel-biblen giver dig 164 sider med alle de nyeste motorcykler, 125'ere, scootere og knallerter. Køb den her til særpris

9. april 2020 af Steen Bachmann
MC-Revyen 2020
MC-Revyen 2020

200-hestes superbikes

Der spilles med musklerne som aldrig før i motorcyklernes verden. Med ydelser over 200 hk slås Ducati Streetfighter V4 og MV Agusta Brutale 1000 RR om at være den vildeste 2020-nyhed – og Kawasaki Z H2 ånder dem lige i nakken.

Honda præsenterer deres hurtigste sportsmotorcykel nogensinde med den længe ventede nye Fireblade, men der rykkes også i cruiser-klassen, hvor Indian sprænger alle rammer med deres innovative Challenger – en slet skjult udfordring til Harley-Davidson, som selv går nye veje med en effektstærk nyhed i adventureklassen.

Tohjulere med potentiale

Netop de langbenede allroadere bliver stadig mere efterspurgte, og BMW's altdominerende bokser-GS får i år konkurrence fra flere fronter. Triumph er på grusstien med Tiger 900, Honda har forstørret og forfinet deres Africa Twin, og Suzuki inviterer på eventyr med deres store V-Strom, der nu hedder 1050. 

I den mere snusfornuftige ende af spektret stiller Kawasaki med en fornyet Z 650, mens Yamaha mikser futuristisk design og udstrakt anvendelighed i den overkommelige Tracer 700. Endelig må vi ikke glemme tohjulerens rolle som transportmiddel, og her er de nye elscootere interessante bud på moderne mobilitet. 2020-årgangen har det hele.

Men hvad kan motorcyklen tilbyde midt i en krisetid? Vi konstaterer, at den individuelle transportform har potentiale til at blive mere populær fremover... og at man som bekendt både er iført hjelm og visir på en tohjuler.

Køb bogen her for 131 kr. + porto

MC-Revyen 2020, 164 s., ill., af Klavs Lyngfeldt, udgvet af Benjamin Media, vejl pris 199,95 kr. i kiosker og på tankstationer.

Særpris: Køb årbogen direkte hos forlaget og få den for 130,95 kr. + porto

Honda CBR 1000 RR-R Fireblade SP
Honda CBR 1000 RR-R Fireblade SP

CBR 1000 RR-R SP er skabt med ét for øje: Hurtige omgangstider. For Bautista og Haslam – og for trackday-kørere.

Honda's overlegne sportsmotorcykel

Denne splinternye CBR 1000 RR-R Fireblade SP er basis for raceren, som Honda stiller til start med i Superbike-VM i år. Og med Alvaro Bautista og Leon Haslam har HRC-teamet sikret sig to rutinerede kørere, som kommer med friske erfaringer fra rivalerne Ducati og Kawasaki. 

Men SP-versionen er også en overlegen sportsmotorcykel til gade- og trackday-brug. Bl.a. takket være Brembo’s effektive Stylema-calipere, der napper om forhjulets 330 mm-skiver, og Öhlins’ Smart EC-affjedring i nyeste generation. 

Med input fra Honda’ens 6-aksede IMU reguleres dæmpningen kontinuerligt – både i NPX-forgaflen med gastryk og i TTX36-dæmperen bag. På den måde har du hele tiden optimal dæmpning i forhold til kørslens dynamik og asfaltens beskaffenhed. 

Aerodynamik spiller dog også væsentlig rolle på moderne sportsmotorcykler, og forhåbentlig nyder både du, Bautista og Haslam godt af den nye Fireblade’s sænkede tanklinie bag det stejlere kåbeglas, de integrerede winglets og cw-værdien på 0,270, som Honda hævder er klassens bedste.

Faktaboksen på hver motorcykel i MC-Revyen er opdateret og ekstremt detaljeret.

Alle Honda'er i 2020-årgangen er med i bogen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...