1219314190_resized.jpg
1219314190_resized.jpg© bilmagasinet.dk

Mange flere biler ødelagt af hærværk

På to år er antallet af hærværk på biler steget med 44 procent, viser nye tal fra Forsikring & Pension

20. marts 2009 af Jan Lang - BilBasen

Hærværk på biler er blevet en populær kriminel hobby. I 2008 blev 10.800 kaskoforsikrede biler udsat for hærværk. Det en stigning på 44 pct. på to år, viser nye tal fra Forsikring & Pension.

"Desværre har vi de seneste år set en voldsom stigning i hærværk mod biler. Det er kriminalitet som politiet har svært at opklare, fordi der sjældent er vidner eller andre beviser," siger chefkonsulent Christian Skødt, Forsikring & Pension.

Hærværk er dækket på bilens kaskoforsikring. Hvis din bil er blevet udsat for hærværk, skal du henvende dig til dit forsikringsselskab.


Forsikringsoplysningen vurderer, at det reelle hærværkstal er endnu højere. Statistikken viser kun hærværk mod kaskoforsikrede biler, som bliver meldt til forsikringsselskabet.

"Det totale antal af hærværk er endnu højere end 10.800. Oven i tallet skal lægges hærværk på gamle biler uden kaskoforsikring og de mange små hærværk, som ikke bliver registeret, fordi skaden er mindre end selvrisikoen på forsikringen," siger Christian Skødt.
Fra 2006 til 2008 er erstatninger til hærværk på biler steget med 55 pct. I 2008 var der bilskader efter hærværk for 114 mio. kroner.

Hærværk udgør i dag en større del af erstatningerne. Ud af de samlede erstatninger for tyveri og hærværk var det for to år siden kun en ud af fem kroner, der gik til hærværk. I 2008 gik en ud af fire kroner til hærværk," siger Christian Skødt.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...