2019 Ford Focus
2019 Ford Focus © Lars Krogsgaard

Så er der igen rod i bilafgifterne: Mange bilkøbere har penge til gode hos bilforhandleren

Flere bilforhandlere opkræver mere i registreringsafgift, end de betaler videre til Skat. Tjek her, hvordan du får penge tilbage for køb af ny bil

14. maj 2019 af Bil Magasinet


Køber man ny bil, skal man se sig for. Ellers kan man risikere at betale for meget til bilforhandleren. Efter at det er blevet muligt at slå bilens registreringsafgift op hos Skat, har FDM modtaget flere henvendelser fra bilkøbere, der har betalt mere i registreringsafgift til bilforhandleren, end der er indbetalt til Skat.

Men en bilforhandler må ikke opkræve mere i registreringsafgift, end der sendes videre til Skat. Det viser ny afgørelse fra Ankenævn for biler, som netop har givet et FDM-medlem medhold i, at en bilforhandler skal tilbagebetale for meget opkrævet registreringsafgift.

Forbruger betalte 4.877 kr. for meget i afgift

I sagen havde FDMs medlem ifølge slutsedlen betalt 78.382 kroner i registreringsafgift til bilforhandleren. Af Skat’s hjemmeside beløb registreringsafgiften sig dog ’kun’ til 73.505 kroner. En forskel på 4.877 kroner, som forbrugeren altså nu skal have tilbage.


”Når det står i slutsedlen, hvor meget registreringsafgiften udgør, er det naturligvis forventningen, at bilforhandleren også sender hele beløbet videre til Skat. Derfor undrer vi os over, at flere bilforhandlere vælger at indbetale et lavere afgiftsbeløb til Skat, end de har aftalt med forbrugeren. I stedet ser vi, at de beholder differencen og dermed får en ekstra fortjeneste,” siger advokat i FDM, Casper Schad. 

”Med de seneste mange henvendelser, kan vi godt være bekymret for, at vi kun har set toppen af isbjerget, og at nogle forhandlere har opkrævet mere i registreringsafgift, end de har betalt til Skat. Derfor er vi meget tilfredse med afgørelsen i Ankenævn for biler,” siger Casper Schad og tilføjer:

”Køber man ny bil, opfordrer vi til, at man sørger for, at både bilens pris, moms og registreringsafgift er præciseret i slutsedlen. Efterfølgende kan man så slå afgiften op og se, om beløbet stemmer med det, der er indbetalt til Skat. Er det ikke tilfældet, bør man kontakte forhandleren, for så kan man have afgiftskroner til gode.”

Tjek afgiften for din bil

Siden august 2018 har det været muligt at se på skat.dk, hvor meget der er betalt i registreringsafgift af ens bil.

Typisk drejer henvendelserne til FDM sig om differencer på 5.000-10.000 kroner. I et enkelt tilfælde har der dog været tale om, at en bilkøber blev opkrævet knap 50.000 kroner mere i registreringsafgift, end forhandleren indbetalte til Skat.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...