© Søren Juul

Lej en værkstedsbil, mens den alligevel står stille

Autokonzept lejer mere end 300 værkstedsbiler ud i 30 byer landet over - de har alt fra små biler til flyttebiler med lift, lyder det

5. april 2022 af Steen Bachmann

Tjenesten Autokonzept har opbygget et koncept med udlejning af værkstedsbiler, der er vokset til 300 biler på tre år.

Pointen er, at biludlejning fra lokale værksteder skal gøre delebiler mere tilgængelige udenfor storbyerne og i fremtiden blive en naturlig del af de tilbud, man finder hos det lokale autoværksted.

AutoKonzept er en sammenslutning af autoværksteder, der på platformen lejbilen.dk stiller ledige biler til rådighed for leje i både kortere eller længere perioder. Det kan være alt fra små personbiler til flyttebiler med lift.

Hvem kan bruge det?

Alle, der er fyldt 21 år og har et gyldigt kørekort, kan benytte sig af AutoKonzepts biludlejning. 

Brugerne er både privatpersoner og mindre virksomheder. Det kan for eksempel være medarbejderen, der normalt tager sin cykel på arbejde, men har brug for en bil til at komme til et møde, der foregår længere væk. Det kan være håndværkeren, der har brug for en ekstra bil i en travl periode. Men det er også være børnefamilien, der skal i sommerhus ved Vesterhavet eller bare hjem og besøge svigermor, men ikke har behov for bilen i det daglige. 

På den måde er tanken, at AutoKonzept kan løse vidt forskellige behov for vidt forskellige mennesker.

Muligheden for at se og vælge biltype på forhånd er populær blandt kunderne, der gerne vil kende bilen på forhånd, fortæller Niels Bork, direktør i Autokonzept. Det er for eksempel muligt at søge på en SUV som denne Mazda. 

© Søren Juul

Hvordan foregår det?

Man går ind på www.autokonzept.dk og vælger biludlejning. Her kan man enten søge efter nærmeste afdeling eller på en bestemt biltype og periode. 

Når man har fundet den bil, der passer bedst, booker man online, hvorefter værkstedet sørger for, at bilen står klar til den valgte dato.

Også for bilbrugere på landet

Hvad med dem, der bor langt ude på landet?

"Mange af de tilsluttede værksteder i Autokonzept ligger i mindre byer. Det er med til at bringe delebilismen uden for storbyerne. Efterhånden som efterspørgslen stiger, vil der komme mange flere afdelinger til, og der vil ikke være langt til nærmeste udlejningssted og værksted, uanset hvor man bor," siger Niels Bork.

Hvad er perspektiverne med hensyn til at opnå færre biler i byerne?

"Hos Autokonzept lever vi også af at reparere biler, og vi mener, at det må være kunden selv, der vælger den bedste løsning for sig selv, når det kommer til, om man vil eje eller leje biler."

"Dog vil vi gerne være med til øge tilgængeligheden af delebiler, så det bliver nemmere for dem, der ikke ønsker at være bilejere, at have dele- eller lejebiler til rådighed uanset, hvor de bor. I de større byer bliver det både dyrere og mere besværligt at have sin bil parkeret, og for mange vil det derfor give god mening at benytte sig af AutoKonzept i de perioder, hvor der er behov for en bil. Vi er ikke I tvivl om, at vores koncept vil bidrage positivt til at nedbringe antallet af biler i byerne," lyder det.

Billige lejebiler

Der kan lejes både personbiler, varebiler og trailere fra Autokonzept, og især på varebiler kan du få en god pris. Du kan fx leje en Ford Courier til 198 kr. pr. dag eller en stor Ford Transit til 448 kr. pr. dag.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...