© Mathias Brandt

Leger F1-kører i discount-elbil: Det går HELT galt

Det er et held, at ingen forbipasserende kom til skade.

14. marts 2023 af Patrick Boje Jensen

45 km/t er ALT for hurtigt

Hårnålesvinget på Formel 1-banen i Monaco er legendarisk, fordi det er utroligt teknisk svært og skal tages ved lav hastighed. Men når gaderne i Monaco ikke er lukket til formel 1, er det et helt almindeligt sving i byen, som helt almindelige mennesker også kan prøve kræfter med – ved almindelige byhastigheder vel at mærke.

Den lille el-”bil” Citroën Ami har en topfart på blot 45 km/t, så det kan være svært at indkassere en bøde i den – alligevel lykkes det Ami-føreren i videoklippet her at køre ALT for stærkt i det ikoniske sving.

Alt tyder på, at den lille “bil”, der i Frankrig må køres af 14-årige, får fuld pedal, og det går da også fint på vej op ad bakke. Men da føreren vender om og prøver ned ad bakken, går det helt galt.

Pullerter redder liv

Der er opstillet pullerter langs svinget, og de er formentlig skyld i, at ingen af fodgængerne kom alvorligt til skade. Det er især tydeligt på klippet her:

Om føreren rent faktisk forsøgte at få Ami’en til at virke, vides ikke. Ligeledes er det uvist hvorvidt føreren slap uden knubs.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...