Sådan vil det snart se ud foran mange Føtex-butikker i Danmark
Sådan vil det snart se ud foran mange Føtex-butikker i Danmark© Salling/Clever

Lad op, mens du køber ind: 300 nye lynladere på vej i 2022

Salling Group og Clever har indgået en aftale om 300 nye lynladere ved Føtex-butikker i hele landet.

10. november 2021 af Patrick Boje Jensen

Køb strøm og brød på samme tid

Snart kan elbilsejere bruge tiden, hvor de står i kø i supermarkedet, på at få "tanket" strøm på batteriet.

Salling Group og ladeoperatøren Clever har nemlig indgået en aftale, der sikrer nye lynopladere ved 89 Føtex-butikker på tværs af Danmark fra “Frederikshavn til Falster”, som det lyder i pressemeddelelsen fra de to virksomheder. I praksis er det størstedelen af Føtex-butikkerne i Danmark, der får glæde af ladenetværket.

De nye lynladepunkter bliver installeret løbende og de fleste forventes at stå klar inden udgangen af 2022, såfremt tilladelser og tilslutning af strøm falder på plads. I alt vil det dreje sig om 288 ladepunkter, da standerne ofte vil kunne oplade mere end en bil ad gangen.

Ifølge FDM bliver lynladerne med en blanding af 175 og 350 kW opladning, og det betyder altså, at mange elbilsejere vil få rigtigt meget strøm på bilen, mens de foretager dagens indkøb - f.eks. kan en Kia EV6 oplades fra 10-80 pct. på bare 18 minutter, hvis både bil og ladestander arter sig.

Også ved Netto og Bilka

Derudover er der i aftalen lagt op til, at Clever løbende skal opstille ladere ved flere af Salling Groups butikker, f.eks. Netto og Bilka.

Alle elbilister kan benytte lynladerne via abonnement hos Clever – ved at betale med kreditkort eller med en app. På sigt bliver det også muligt at lade elbilen via Føtex Plus-app’en.

Lynladenetværket i Danmark er midt i en stor opgradering, hvor blandt andre OK og Q8 har ladestandere på vej, og flere ting tyder på, at Tesla’s Supercharger-netværk på sigt bliver åbnet for andre mærker.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...