e-on ladestander kun taxa
© Anders Richter

Krig om ladestanderne: Nu får taxaer førsteret til at lade i København

I Hovedstaden er seks hurtigladestandere omdannet til nu kun at servicere byens eltaxaer. Chefredaktøren på Bil Magasinet er dog i tvivl om, det er rimeligt eller ej?

14. februar 2020 af Mikkel Thomsager

Debatindlæg: Mikkel Thomsager, chefredaktør på Bil Magasinet, februar 2020

Skal du vente med at lade din elbil, hvis en taxa pludselig ankommer til ladestanderen og har brug for at komme hurtigt videre?

Flere taxachauffører i København vil meget gerne have en forlomme ved ladestanderen, og på Bil Magasinets redaktionen har vi endda selv oplevet, hvordan en taxachauffør bad om at få hurtigladerstikket, så vi var overladt til det mindre hurtige Type 2-stik. Argumentet var, at han var på arbejde, og det var vi ikke. Vi overlod stikket til taxachaufføren, da vi ikke ønskede en længere diskussion om, hvem der var mest presset på tid. 

Omvendt synes det også provokerende, at ankomme med sin elbil til en af de 6 ladestandere i København, som e-on nu har forbeholdt taxa-kørsel, hvis der ikke holder en taxa. For ifølge skiltene må normale elbilsbrugere ikke længere bruge disse ladestandere – på trods af at de stadig vises frem i diverse apps og kort over ladestandere i hovedstaden? Hvis ikke du har gjort dig dit forarbejde, risikerer du at stå med en lang næse, når du stadig ved lynladeren.

Debatindlægget fortsætter under billedet...

e-on ladestander forbeholdt taxa

Hurtigladeren foran Frederiksberg Rådhus er nu omdannet til en taxa-ladeplads. Private må altså ikke længere bruge ladestanderen. 

© Anders Richter

Fordel eller ulempe?

Mens der er stor opmærksomhed omkring elbilernes udbredelse i Danmark, synes både bilproducenter, importører og politikere at antage, at lademuligheder kommer af sig selv.

Det gør de også, i den grad de kommercielle udbydere synes, det er økonomisk interessant, men det kan vel blive en begrænsning for elbilernes udbredelse i Danmark. Omvendt kan man få megen klimavenlighed for pengene ved at give taxa, som kører mange kilometer, fortrinsret ved ladestanderen.

Ønsker du at vide mere om elbiler og ladestandere, så husk at købe et abonnement på Bil Magasinet. Du kan lige nu få 3 blade for 99 kr. ved at benytte dette link.

Men hvad synes du? Er det rimeligt, at flere ladestandere bliver låst af til taxaer, og skal de have en forlomme i køen ved alle de andre ladestandere? Deltag i debatten på Bil Magasinets Facebook-site.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...