Kranbil løfter Ford Mustang Boss 302 op af kløft

Pepe's Towing i Los Angeles udførte fornylig en noget usædvanlig bugsering – føreren af den flyvende Mustang slap utroligt nok med skrækken

15. april 2020 af Steen Bachmann


Pepe's Towing i Los Angeles sendte fornylig en kranbil ud til en ulykke, hvor en fører af en Ford Mustang Boss 302 havde mistet kontrollen over bilen og forladt Los Angeles Crest Highway.

Føreren slap med skrammer

Han var fløjet flere hundrede meter ned ad en bjergside, og blev undsat af en redningshelikopter. Han havde skrammer i ansigtet, men var ellers uskadt.

Los Angeles Highway Police tilkaldte Pepe's Towing for at bugsere bilen op af kløften, så den kunne blive kørt til ejerens forsikringsselskab (de ville godt lige se nærmere på den).

Peterbilt Century 1060S Superheavy Duty Towing
Peterbilt Century 1060S Superheavy Duty Towing© Pepe's Towing


Pepe's sendte en almindelig kranbil, men en drone viste, at bilen lå for langt nede til at kablet kunne nå. De ringede derfor efter deres ombyggede Peterbilt Century 1060S, et monster af en super-heavy duty kranbil. Lastbilen vejer 50 ton, og kranen har en maksimal løftekapacitet på 60 ton. Kranen kan drejes 360 grader.

Den har et langt kabel, og mulighed for at fjernbetjening, så de to operatører måtte glide forsigtigt ned ad bjergsiden og vade gennem tjørnebuske for at komme ned til Mustang'en.

Det lykkedes at fiske den sjældne Mustang tilbage på vejen, men den er så smadret, at den sandsynligvis ikke engang kan bruges til reservedele.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...