Mercedes-Benz E200
Mercedes-Benz E200 © Søren Juul

Kort leveringstid sælger firmabiler

Kort leveringstid er afgørende for valget af bil. Det viser en ny analyse af de mest populære firmabiler i 2017 fra LeasePlan Danmark

7. juni 2017 af Steen Bachmann

Leveringstiden er et vigtigt parameter, når der skal vælges firmabil. Det viser en ny analyse af de mest populære firmabiler i 2017 fra leasingvirksomheden LeasePlan Danmark.

"Mange af vores kunder vil ikke vente for længe på bilen, og derfor ser de på de modeller, hvor leveringstiden er kort. Den tendens har de største premium-leverandører været gode til at fange, og derfor er leveringstiden på de mest populære firmabiler i segmentet i dag markant lavere end før," forklarer Michael Olsen, adm. direktør for LeasePlan Danmark, der administrerer flere end 31.000 biler for danske virksomheder og kommuner.

Fokus på sikkerhed

Mange virksomheder har i dag fokus på arbejdsmiljø, også når det gælder firmabiler, hvor sikkerhedsudstyr fortsætter med at blive vigtigere og vigtigere. Særligt adaptiv fartpilot er en populær funktion i mange nye firmabiler, viser LeasePlans analyse:

"Det øgede fokus på sikkerhed er både godt for firmabilisterne og virksomhederne. Det er positivt, fordi bedre sikkerhed i bilerne er afgørende for arbejdsmiljøet og samtidig kan betyde besparelser i form af færre arbejdsskader og reparationer," siger Michael Olsen.

Mercedes-Benz E200
Mercedes-Benz E200 © Søren Juul

Fire nye biler på top 10-listen

Øverst på listen over de mest populære firmabiler i 2017 er Volkswagen Passat, der generobrer førstepladsen efter et enkelt år som nummer to. 

På andenpladsen kommer Mercedes-Benz E-Klasse, der er ny i top 10 foran den mindre C-Klasse, der kommer ind på fjerdepladsen. Sidste års nummer et, Ford Mondeo, dumper ned som nummer tre.

Længere nede af listen finder vi Volkswagen Touran, der springer fire pladser frem til en femteplads. Et spring, der ifølge LeasePlan Danmark skyldes imponerende korte leveringstider.

Foruden Mercedes-Benz E-Klasse tæller listen yderligere tre nye top 10-biler, nemlig BMW 4-serie, Opel Astra og Volkswagen Tiguan.

Automatgear breder sig

LeasePlan Danmarks analyse viser desuden, at automatgear fortsætter sin fremmarch i 2017, så der nu er automatgear i hele 50-60 pct. af alle nye biler. Dermed er der tale om en kraftig stigning siden 2015 og 2016, hvor der var automatgear i hhv. hver femte og hver tredje nye firmabil

Mercedes-Benz E200
Mercedes-Benz E200 © Søren Juul

Top 10-listen over firmabiler

1. Volkswagen Passat (2)
2. Mercedes E-Klasse (ny)
3. Ford Mondeo (1)
4. Mercedes C-Klasse (3)
5. Volkswagen Touran (9)
6. BMW 3-serie (5)
7. BMW 4-serie (ny)
8. Opel Astra (ny)
9. Volkswagen Tiguan (ny)
10. Skoda Octavia (4)

Listen viser de mest valgte nye firmabiler hos LeasePlan Danmark fra 1. januar til 31. marts 2017. Parentesen angiver, hvilken placering bilerne havde på listen i 2016.

Måske er du interesseret i...