Porsche Taycan Cross Turismo
Porsche Taycan Cross Turismo

Cross Turismo betyder på Porsche-sprog en praktisk og let hævet version af elbilen Taycan.

© Mathias Brandt

Se dem her: Dronningen og Kronprinsen får nye biler

Dronning Margrethe og Kronprins Frederik har købt nye biler, der fortsætter elektrificeringen af den royale bilpark

17. januar 2022 af Gustav Reeh Persson

Dronningen køber hybrid-Bentley

Dronnigen talte i sin nytårstale om klimabæredygtighed som en forpligtelse overfor kommende generationer. Nu har hun udskiftet sin 10 år gamle Bentley Mulsanne med en ny Bentley Bentayga, der drives af en V6-motor med hybridhjælp. 

Valget af en hybridbil sender et bevidst signal fra Kongehuset, der ikke får glæde af afgiftsrabatterne på grønne biler, da de ikke betaler registreringsafgift af deres biler. 

Bentley'en kan køre op til 50 km på el, men hvis Dronningen kører længere ture, er den dog ikke videre bæredygtig end andre luksus SUV'er. 

Bentley'en har også en anden fordel; Den er lettere at stige ind i end Mulsanne, da det netop er en høj SUV. 

Bentley Bentayga hybrid
Bentley Bentayga Hybrid

Drivlinen i Bentley Bentayga med elmotor og V6-turbobenziner fungerer utroligt godt til luksusbiltypen.

© PR

Kronprinsen går fuld elektrisk med en Porsche

Dronningen er ikke den eneste der har fået ny bil. Vores bilglade Kronprins Frederik har købt en ny Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo. Den er fuld elektrisk og der er plads til hele familien, da den minder om en stationcar og har bagsæde, der kan lægges ned. Det er også muligt at montere en tagboks. 

Elbilen har op til 761 hk og accelerer fra 0-100 km/t på lige under 3 sekunder. Dens rækkevidde er på 420 km og prisen runder 2 mio. kr. for os, der betaler afgifter. 

Godt nok er Porsche Taycan en populær elbil også herhjemme, men Kronprinsens model er creme de la creme af Porsches elektriske eventyr.  

Audi A8 L plug-in hybrid

Audi A8 L hybrid er der indkøbt hele to af til Kongehuset

© Kongehuset

Kongehusets andre nye el- og hybridbiler

Kongehuset har i løbet af 2021 udskiftet tre benzinbiler med to hybridbiler og enkel elbil. Elbilen er en ID.3 Pro S der kører med nummerpladen Krone 18. Den skal primært bruges til kortere ture mellem Amalienborg og Fredensborg, hvilket den har rigelig rækkevidde til med sit 62 kwh batteri.

Så har de også købt to Audi A8 Long hybrid til limousine brug for hoffets medlemmer og den kongelige familie. Her er den elektriske rækkevidde på kun 45 km og prisen runder 1,6 mio. kr. igen med afgifter, som Kongehuset ikke betaler. 

Kongehuset har i alt 7 el- og hybridbiler og forventes at udbygge andelen af bæredygtige biler i de kommende år.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...