© Scania/PR

Kommune lader el-skraldebiler op med dieselgeneratorer

De eldrevne skraldebiler i København er delvist blevet ladet op med dieselgeneratorer. Affaldsselskabet kalder det “uheldigt”.

23. november 2022 af Patrick Boje Jensen

24 skraldebiler i København kører på el – men ikke al strømmen kommer fra elnettet, viser det sig. Bilerne kører for selskabet ARC, et selskab ejet af Københavns Kommune og Frederiksberg, Dragør, Hvidovre og Tårnby.

Men ARC har delvist ladet de elektriske skraldebiler op med el fra dieselgeneratorer. Det skriver Mobilitywatch.

På ARC’s hjemmeside fremgår det, at det er politisk besluttet, at selskabets skraldebiler skal køre på “grøn el”. Men for at holde de 24 el-skraldebiler kørende, har ARC også måttet leje to dieselgeneratorer, der kan hjælpe med at lynlade bilerne.

Det problem ville Nissan's nye bil ikke have. Den kører nemlig på el, men den skal aldrig sættes i et ladestik.

El-skraldebilerne bliver ladet op ved Copenhill på Amager.

© ARC/PR

ARC siger til Mobilitywatch, at den opladningen hovedsageligt sker via strøm fra elnettet, og selskabet har da også bestilt flere lynladere, men på grund af forlængede leveringstider har de ladet vente på sig.

Derfor har ARC lejet de to generatorer til ind i mellem at lynlade el-skraldebilerne mellem to skiftehold. De oplyser til Mobiltywatch, at de har brugt generatorerne til at oplade en til to skraldebil op til to gange om ugen.

”Det havde da været federe at have de andre ladere. Nu er de på vej, og så kan vi jo sende dieselgeneratorerne videre i systemet, når vi har dem,” siger Helena Nielsen, der er chef for affaldsindsamling hos ARC, til Mobilitywatch.

Læs også: Har du helt styr på AdBlue til dieselbilen?

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...