Koenigsegg Jesko Absolute

Koenigsegg lancerer Jesko Absolut, som skal blive den første bil til at krydse 500 km/t

Hyper-djævlen har 1.600 hk, 1.500 Nm og en vægt på blot 1.320 kg! Christian Von Koenigsegg tror selv, at dette bliver den hurtigste bil, verden nogensinde har set.

6. marts 2020 af Christian Birkekvist
Koenigsegg Jesko Absolute

Verdens hurtigste gadebil... siger de

For nyligt overraskede kongen af hyperbiler, Koenigsegg, os med Gemera. En brutal satan med hele 1.700 hk og 8 kopholdere!? Ikke 4, nej 8! Men det var ikke nok. Den svenske galning af en bilfabrikant kommer nu med verdens hurtigste gadebil. Og ikke bare det. 

Bilfabrikanten fortæller, at det er den hurtigste serieproduceret gadebil Koenigsegg nogensinde vil lave. Ja, du læste rigtigt. Ikke bare den hurtigste de hidtil har lavet, men den hurtigste de nogensinde kommer til at lave. 

Navnet er Jesko Absolute. Bæstet er en videreudvikling af den onde Jesko, som de præsenterede sidste år. Koenigsegg sætter den i verden, for at Jesko kan regere over vejene til verdens ende. Eller det er ihvertfald planen. 

Koenigsegg Jesko Absolute

Svenskeren kommer med 1.600 hk og 1.500 Nm

Svenskeren er en led karl, der med sine kæmpe muskler sætter det meste på plads. Hyperbilen har en 5-liters V8 biturbo, der producerer 1.280 hk og 1.000 Nm på almindelig benzin. Dræn dyret for almindelig fossil-juice og fyld ham op med noget, der er lidt mere spark i som E85 i stedet for. Så får du en svensk raket med 1.600 hk og 1.500 Nm! 

Hyper-monstret overfører kræfterne via en lynhurtig 9-trins automatgearkasse. Koenigsegg har endnu ikke oplyst, hvad topfarten er, men de spiller højt spil. Bilfabrikanten hævder, at Jesko Absolute vil overgå alle andre produktionsbiler. 

Udtalelsen peger i retning af, at svenskeren vil overgå fartkongen, Bugatti Chiron Super Sport 300+, der fik sin titel sidste år efter at have nået 490 km/t. Et farligt løfte som tiden vil vise, om de kan overholde. Men hvis der er nogen, som kan krydse den magiske barriere ved 500 km/t, må det være gutterne fra Koenigsegg. Det kan godt være de er dårlige til fodbold, men hold nu k... hvor kan de finde ud af at bygge hurtige biler. 

Koenigsegg Jesko Absolute

F-15 jagerflyet inspirerede svenskerne

For at skabe det svenske lyn, har Koenigsegg presset vægten ned til 1.320 kg. Den lave vægt og de mange kræfter betyder, at Jesko Absolute kan have en fuld tank, oppakning samt to passagerer i bilen og have et vægt/effekt-forhold på 1:1. 

Monocoquen er lavet i kulfiber. Jesko Absolute mangler de massive spoilere, vi ellers ofte ser på biler i dens klasse. Det giver svenskeren en mere slank form. I stedet for spoilere har raketten fået to finner bagpå, inspireret af F-15 jagerfly, som stabiliserer og reducerer vindmodstand. 

Koenigsegg Jesko Absolute

Jesko Absolute er klar til at overtage tronen

Hyperbil-troldmanden har fået nedsat vindmodstandskoefficienten til 0,278 Cw. En optimering, der krævede grundige analyser af aerodynamikken og mere end 3.000 arbejdstimer. Design og ingeniørkunst krævede over 5.000 arbejdstimer. Og det er samtidig med, at bilfabrikanten arbejdede på den “almindelige” Jesko. 

Selvom Jesko Absolute er en hyperbil, hævder bilfabrikanten, at du kan køre den til daglig, da de har gjort affjedringen blødere, så den skulle være mere behagelig at køre under normale forhold. Foreløbigt lover Koenigsegg ingen løb til at demonstrere topfarten, men de fortæller, at de med glæde vil tage tronen, hvis muligheden byder sig.

Koenigsegg Jesko Absolute
Koenigsegg Jesko Absolute

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...