Koenigsegg overrasker med ny model, som har 4 kopholdere og 1.700 hk!?!

Gemera er navnet på en helt ny model fra svenske Koenigsegg, som har plads til fire voksne i kabinen samtidig med, at den rammer 100 km/t på 1,9 sekunder, gisp!

3. marts 2020 af Anders Richter

Koenigsegg er klar med en vaskeægte nyhed, og den kommer i form af en ny model kaldet Gemera. Fabrikken kalder selv den nye model for en såkaldt Mega-GT, hvilket dækker over en hyperbil, der faktisk kan bruges til noget. Her er altså både plads til bagage og fire personer, som kan rejse på tværs af kontinenter næsten med lynets hast. Gemera har endda fire kopholdere – fire!!!

1.27 megaWatt = 1.700 hk!

Bare fordi den har plads til mere praktik, betyder det ikke, at kræfterne er nedtonet – tværtimod. 

Koenigsegg Gemera er en ilter basse på 1.27 megaWatt. Oversat til normal dansk betyder det omkring 1.700 hk og et moment på vanvittige 3.500 Nm!?! Hvordan den skal overføre de kræfter, forstår vi ikke helt...

0-100 km/t på 1,9 sekunder

Forudsat, at den reelt kan få kræfterne ned i asfalten, giver det en topfart på over 400 km/t og en nul til 100 km/t-tid på kun 1,9 sekunder. 

Plads til fire voksne i Gemera

Koenigsegg siger selv, at der skulle være plads til fire granvoksne personer i kabinen. I følge vores viden er det ikke set før med en bil af denne kaliber lige med undtagelse af Bugatti EB112, som kun blev produceret i ekstremt få eksemplarer. 

Koenigsegg Gemera er en hybridsuperbil

Kræfterne kommer fra en blanding mellem strøm og benzin. Der er tre elmotorer monteret. Én til hvert baghjul og så én monteret på motorens krumtap. De tre elmotorer har en samlet effekt på 1.100 hk. Oveni det kommer 600 hk fra en 2-liters, 3-cylindret biturbo-benzinmotor, som bl.a. er udstyret med tørsumpsmøring. Den har samtidig den såkaldte "Freevalve"-teknik, som er et system, der gør, at den har elektronisk variable ventiler. Tænk det som en knastaksel, du konstant kan ændre vinklerne på, mens du kører – sorry det lige blev lidt nørdet... 

Den 3-cylindrede motor har fået tilnavnet "TFG", som står for "Tiny Friendly Giant". 

Vil du læse flere bilnørdede artikler, så husk at tegne abonnement på Bil Magasinet i dag. På den måde får du hver måned den bedste og mest nørdede vej ind i bilernes univers. 

Topfarten på el eller benzin

Det er muligt at ramme 300 km/t på strøm alene, men rækkevidden er dog ikke noget at prale med, for du kommer kun 50 km på strøm. Og har du tænkt dig at ramme 300 km/t, kan den afstand nok forkortes betragteligt. Aktiverer du benzinmotoren, rammer du over 400 km/t. 

Spørgsmålet, ingen nogensinde har stillet? 

Ja, den har ISOFIX-beslag...

Pris og produktionstal?

Koenigsegg Gemera skal produceres i 300 eksemplarer, og det er endnu ikke oplyst, hvad prisen bliver. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...