Diesel Mercedes

Køb dieselbil nu og gør en god handel

Prisen afhænger af efterspørgslen, og lige nu er den ikke særlig stor på dieselbiler, så det er gode handler at hente på brugtmarkedet lige nu.

4. august 2017 af Mathias Brandt

Der er masser af dieselbiler til salg, især af de nyere brugte modeller. Kigger man på biler, der er op til fem år gamle,er halvdelen af alle disse biler udstyret med en dieselmotor. Normalt ligger forholdet sådan at hver tredje bil er en diesel, så der er en klar skævvridning i markedet lige nu.

– Forhandlerne har svært ved at komme af med deres dieselbiler, både brugte som nye. Det presser priserne, så man lige nu kan få et godt tilbud på en brugt dieselbil, siger journalist Bernt Kastberg fra bilsalgsportalen biltorvet.dk.

Når udbuddet er større end efterspørgslen, vil det altid medføre faldende priser, og derfor er det i øjeblikket et fordelagtigt tidspunkt at købe en brugt dieselbil på.

– Der er røre i markedet lige nu. Folk har fået opfattelsen af, at diesel slet ikke dur, og at man skal have nogle ret specifikke køremønstre, før det giver mening. Så det er bestemt muligt at gøre en god handel, fortæller indehaver Lars Tretow fra 3tow Biler i Silkeborg. Han er ikke den eneste forhandler, der mærker, at efterspørgslen på diesel er begrænset.

Priserne falder
– Fordi der er så store fordele ved diesel, er de fleste af vores ca. 30 salgsbiler med diesel. Men for at følge markedet har vi måttet tilpasset priserne, så lige nu kan man virkelig gøre en god handel, udtaler bilforhandler, Jørn Wennergren fra Autogren i Lynge.

Bil- og livsstilsekspert Christian Grau mener, at dieselbiler simpelthen er blevet smidt i skammekrogen.

– Jeg er slet ikke i tvivl om, at det skyldes den stigende "stigmatisering" af dieselbiler, som så småt er ved også at føre til handling med Oslo som foregangsby, hvor dieselbiler snart er helt forbudt indenfor bymurene. I Paris og flere andre storbyer, ja også i København, tales der om tilsvarende sanktioner, og det lægger jo en dæmper på bilens anvendelighed på længere sigt og på videresalg. Hertil kommer bøvl med tilsodning og vedligehold af partikelfiltre, som nogen også har brændt sig på. Og endelig er benzinbilerne kommet godt efter både brændstoføkonomien og bundtrækket med den moderne turboteknik, siger han.

Diesel har dog stadig en række fordele. Prisen på en liter diesel er nogle kroner billigere end benzin, og typisk kører en dieselmotor længere på literen. Derudover har den et langt større moment, og det kommer dig til gode under mellemaccelerationerne ved for eksempel overhalinger.

Der er også en diesel til dig
Hvis man kun kører korte ture og i kø, skal man overveje om diesel er det rigtige valg. Partikelfilteret på en dieselmotor kræver nemlig, at det bliver godt varm for at kunne brænde de forurenende stoffer af. Desuden kokser motoren til, hvis den udelukkende bruges på korte ture.

Men har du et kørselsbehov, som ikke kun strækker sig til by- og køkørsel, skal du ikke være bange for at købe en dieselbil, som stadig kan have mange fordele.  

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...