© mmm.dk

Klister på banen gav 245 km/t på toppen

DHB viste supertider på førstedagen. Fem biler og en MC under 10 sekunder på 402 meter

5. juni 2011 af Mikkel Thomsager

Fantastisk vejr og mere end 280 køreklare biler i mere end 850 gennemkørsler gjorde førstedagen ved Danmarks Hurtigste Bil til en fantastisk oplevelse med masser af flotte præstationer.

Højeste udgangshastighed kom fra Sven Fagans hjemmebyggede motorcykel med 264 km/t. Hurtigste tid blev sat af Frank Svenson med 9,1207 sek. i en dragster. Men der er yderligere tid til at kvalificere sig søndag formiddag inden finalerne søndag eftermiddag.

Ud over de hurtigste byder DHB traditionen tro på en skøn samling af alle slags køretøjer, lige fra en Fiat Uno med mere end 300 hk og alle klapper udført i kulfiber til elbiler med ekstra strøm i.

Intet er for småt og intet er forkert. Alt er tilladt og det er stærkt underholdende at overvære.

I år er bilerne delt ind i nye klasse, som yderligere har givet fantasien frit løb. Desuden er 402-moter forberedt med Track Bite, det vil sige gummilim, som giver bedre traktion og dermed endnu bedre tider - men også endnu større belastning af mekanikken. Lørdag måtte mere end 20 biler forlade banen med smadrede trækaksler, gearkasser, differentialer og lignende.

Hele showet kører videre søndag. Der er finaler fra kl. 12.00.

Se alle dagens resultateter på Nitroz.se (her),

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...