Klassisk ræs er en gevinst for hele byen

Selv om trafikken skal omlægges, og der er trafikkaos i byen, er de klassiske racerløb stadig en stor gevinst for værtsbyen.

13. maj 2017 af Mathias Brandt

Når Classis Race Aarhus skydes igang fra d. 19-21. maj, vil der helt sikkert opstå trafikale udfordringer, og nogle borgere vil med sikkerhed også blive irriterede over støjende biler og folk overalt. Men man glemmer af og til, hvor stor en gevinst det er for byen, når begivenheder som disse afvikles.

– Classic Race Aarhus er et rigtig godt arrangement i forhold til at trække turister til. Vi kan se, at byens hoteller er godt belagt i den weekend, lyder det fra Peer H. Kristensen, der er direktør i Visit Aarhus.

Flere hoteller rundt om i Aarhus er fyldt op og har desværre ikke plads til flere gæster. Hotellerne er ikke i tvivl om årsagen. De mange bookinger skyldes Classic Race Aarhus. 

De positive udmeldinger glæder direktør hos Classic Race Aarhus, Mike Legarth, der synes, det er meget vigtigt at kunne give noget tilbage til byen.

– Vi får jo lov til at låne det her fantastiske område en weekend hvert år for at kunne afvikle det, vi selv mener, er Nordeuropas bedste racerfestival. Derfor er det meget vigtigt for os, at vi også kan give tilbage til byens borgere og erhvervsliv i form af en rigtig god oplevelse og samtidig bidrage til den store vækst, byen oplever i øjeblikket, siger Mike Legarth, direktør for Classic Race Aarhus

Ifølge Visit Aarhus er de omkring 40.000 gæster til racerfestivalen også en gevinst for byens handelsdrivende.

– Vi kan se, gæsterne bevæger sig frem og tilbage mellem racerfestivalen og byens centrum, og det er rigtig godt for byens butiks- og erhvervsliv, oplyser Peer H. Kristensen fra Visit Aarhus.

Det klassiske race er ifølge Peer H. Kristensen med til at øge den gode fortælling om Aarhus. Han påpeger også, at det bidrager til øget international bevågenhed, som ikke kun mærkes under løbsweekenden, men påvirker Aarhus positivt på den længere bane.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...