Kan du huske hitfilmene Taxi? Men hvad blev der af den vanvittige Peugeot 406?

En af de få franske film, vi har set, er Taxi, som havde en ombygget og meget hvid Peugeot 406 i hovedrollen. Men hvad blev der nogensinde af bilen? Bliv klogere hér!

30. marts 2020 af Bjørn Skjærup

Den hvide 406 med det vilde bodykit er kult...

... den var stjernen i filmen Taxi 2, der havde premiere for 20 år siden. Men hvad skete der egentlig med den hvide Peugeot 406 med den 3-liters V6 efter filmkarrieren i det franske, der i dag har fået kultstatus?

Jo, som med enhver anden film, hvor biler er med, brugte holdet bag flere eksemplarer. Denne her er én af mange, man brugte under optagelserne til Taxi 2, skriver boosted.dk.

Den var ret standard

Og på trods af de vilde ydre modifikationer, kan det ikke komme bag på nogen, at bilens præstationer var filmtrick. Under hjelmen er den franske sedan nemlig meget almindelig.

210 hk under hjelmen

Her ligger en tre-liters V6`er med 210 hk koblet til et femtrins manuelt gear. Præcis som den bil man kunne købe hos forhandleren dengang i slut-90`erne. Bilen går fra nul til 100 km/t på 7,5 sekunder og skyder en topfart på 225 km/t.

Ikke noget ekstra hokus-pokus eller lattergastilslutning her.

Solgt for 237.000 kr.

I september 2019 dukkede bilen så op på en fransk auktions-side. Den blev egentlig kun vurderet til at have en værdi på mellem 8.000 og 10.000 euro. Men den berømte 406`er endte faktisk med at blive solgt for hele 31.800 euro. Eller det der svarer til 237.000 danske kroner.

Kan ikke indregisteres

En pæn sjat for så gammel en svend. Filmhelt eller ej. Det skal pointeres, at bilen blev leveret fra fabrikken direkte til instruktøren af Taxi-filmene, Luc Besson. Bilen blev bestilt og ombygget til filmen, hvilket gør, at den bl.a. ikke har noget stelnummer. Den kan derfor ikke indregisteres i noget land, og er derfor udelukkende til udstilling eller showkørsel. 

Læs flere sjove bilnyheder i Bil Magasinet, som du kan få hjem i din postkasse hver måned ved at klikke hér!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...