Kæresten kørte 108 km/t i byen - kvinde mister bilen, men ikke alle pengene

Vandvidsbilismeloven sender fartsynder, der kørte 108 km/t i fængsel i 20 dage, kæresten mister sin bil – og så alligevel ikke

19. juni 2021 af Mikkel Thomsager

En politiassistent fra Københavns Vestegns Politi var i påsken på udkig efter fartsyndere, der havde deltaget i et arrangement på ”Striben”, men han fangede en mand, der havde travlt med at komme en til kammerat til hjælp. 

Det koster koster manden 20 dages i fængsel, mens mandens højgravide kæreste, der er ejer og primær bruger af bilen, mister sin bil, som Bil Magasinet tidligere har skrevet, men ejeren mister ikke hele værdien af bilen.

Sagen udspiller sig den 3. april i en sort Mazda CX-3, som til hverdag bruges af fartsynderens højgravide kæreste. Ifølge udskift fra dombogen er kvinden eneejer af bilen, og manden skal efter aftale spørge kæresten, om han må bruge bilen, før han gør det, men de to har dannet par i en længere årrække, og ifølge tingbogen hæfter de også begge for lånet i bilen,

2 år gammel Mazda CX-3

Den 3. april fik manden et telefonopkald om et personligt anliggende, som han mente, han skulle reagerer hurtigt på.

Han forlod et familie-arrangement og tog Mazdaen, for at køre til vennen, uden at orientere kæresten. Manden blev da målt til at køre 108 km/t i en byzone, bilen blev beslaglagt på stedet, og den er efterfølgende konfiskeret af staten som følge af dommen. Kvinden mister dog næppe hele bilens værdi, fordi der er pant i den.

Ifølge Skat er den sorte Mazda CX-3 registreret fra ny i marts 2019. Kvinden, der ifølge dombogen var højgravid i påsken, købte bilen i august 2020, ifølge dombogen med en udbetaling på 45.000 kr. 

Resten, 196.095 kr. blev finansieret af Jyske Finans, der har pant i bilen. Det oplyses ikke hvor stor pantbeløbet er.

Mister udbetaling

Direktør Allan Mortensen fra Jyske Finans ønsker ikke at udtale sig om den konkrete sag, men han siger generelt om vanvidskørsel.

”Vi har flere sager om konfiskerede biler. Det er vor forventning, at de bliver solgt af staten, som herefter udbetaler pantbeløbet til os. Hvis det ikke rækker til indfrielse af den gæld, der er i bilen, gør vi efterfølgende et krav gældende over for ejeren. Hvis salgsbeløbet overstiger vort pantbeløb, tilfalder bekøbet staten.”

Kvinden mister således med sikkerhed den udbetaling, hun har lagt på bilen, men altså ikke hele det lånte beløbet.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...