© PR

Kæmpe biludstilling i København i weekenden: Se nyhederne og prøvekør 58 elbiler

Der er 10 danmarkspremierer på Nordens største elbilmesse i København 28.-30. oktober, hvor du kan prøvekøre næsten 60 elbiler og få svar på både begynder- og teknisk avancerede spørgsmål om biltypen

24. oktober 2022 af Bil Magasinet

Elbilmessen eCarExpo meldte alt udsolgt af stande til 2022-udgaven for flere uger siden, og vi har fra pålidelig kilde, at det bestemt ikke er fordi, man forærer standene væk.

Antallet af kvadratmeter, udstillere, biler til prøvekørsel og danmarkspremierer er også gået kraftigt i vejret siden 2021. 

10 elbiler bliver for første gang vist for et bredt publikum i Danmark, og de asiatiske elbiler står for halvdelen af dem. Kinesiske BYD har tre danmarkspremierer i form af den kompakte SUV Atto 3, den 7-personers SUV Tang og sportssedanen Han. Samtidig er elbilmessen i sig selv en premiere for BYD som personbilsmærke i Danmark.

Kinesiske BYD kommer til Danmark med tre modeller - dem kører vi her

Kinesiske Aiways præsenterer den helt nye SUV-coupé Aiways U6. Faktisk er den så ny, at der er tale om en europapremiere på eCarExpo. 

Fra Sydkorea stiller Hyundai med den nye Ioniq 6, som er bygget på samme platform som Ioniq 5, men den strømlinede sedan er med en vindmodstandskoefficient på kun 0,21 betydeligt mere aerodynamisk og har en rækkevidde på 613 km (WLTP).

Renault Danmark er med på messen igen i år og kommer med Renault Megane E-Tech.

© PR

BMW stiller med kæmpe i7

Da eCarExpo blev afholdt for første gang i Danmark sidste år, støttede BMW op om elbilmessen med to danmarkspremierer. Det gør de også i år, hvor iX1 er den første fuldt elektriske version af BMW’s mindste SUV. 

I den anden ende af størrelsesskalaen medbringer BMW den første fuldt elektriske 7-serie, som bliver messens stærkeste og mest luksuriøse elbil. Den samlede ydelse fra de to elmotorer i BMW i7 xDrive60 er 544 hk og 745 Nm, og de flytter den 2,7 ton tunge bil fra 0 til 100 km/t. på 4,7 sekunder.

I den disciplin bliver luksusbilen dog overhalet af Polestar 2 BST edition 270, som Polestar for første gang viser for et dansk publikum. Den eksklusive Performance-version af Polestar 2 har 444 hk og accelererer 0-100 km/t på 4,4 sekunder. 

© PR

Dér kan Volkswagen ID. Buzz ikke hænge med. Men hvad den elektriske reinkarnation af Volkswagens Folkevognsrugbrød ikke har i fartressourcer, har den til gengæld i charme, når den kan opleves på eCarExpo, før den kommer ud til forhandlerne.

Fortid møder nutid hos ID. Buzz, men Volkswagen viser også et glimt af fremtiden med konceptbilen ID. Life. Den elektriske minibil kan både være minibiograf, gaming-lounge og cabriolet. Og så er den lille, elektriske schwizerkniv på hjul forløberen for Volkswagens første elektriske minibil, der kommer i 2025. 

Volkswagen ID.Life Concept
Volkswagen ID.Life Concept© PR

58 eldrevne biler til prøvekørsel

Udover premiererne byder eCarExpo på konceptbilen Polestar Precept, der om nogle år bliver til Polestar 5, ligesom den nye MG4 uden tvivl bliver et trækplaster både inde og ude. 

MG’s nye elektriske mellemklassebil er nemlig blandt de cirka 58 biler – fordelt på cirka 28 modeller – som publikum kan prøvekøre på en rute rundt i København. Det kalder eCarExpo for eDriveExpo, og prøvekørslerne bliver afviklet i samarbejde med leverandørerne af ladeteknologi, Clever, Q8, Zapp og Norlys.

På eCarExpo udstiller det kinesiske bilmærke Xpeng sin tosæders flyvende drone med et lukket cockpit. 

FDM giver gode råd på scenen

Danmarks førende udbydere af opladning er også at finde på elbilmessen, ligesom der alle dage er et fuldt besat sceneprogram med spændende indlæg og debatter. Ikke mindst FDM, som er samarbejdspartner til eCarExpo, er på scenen flere gange om dagen under messen, hvor tilhørerne får masser af gode råd og svar på spørgsmål om rækkevidde, kørselsøkonomi og meget mere.

eCarExpo 2022

eCarExpo er en messe for elektrisk mobilitet med premierer, nyheder, prøvekørsler af nye elbiler i alle prisklasser og viden om opladning, rækkevidde og totaløkonomi.

Fredag 28. oktober er branchedag, og lørdag 29. oktober og søndag 30. oktober er publikumsdage. 

Billetter købes på Politiken Billetsalg eller i indgangen til Bella Center. Der er halv pris for medlemmer af FDM og Politiken Plus.

eCarExpo arrangeres i samarbejde med FDM, Region Hovedstadens Copenhagen Electric, Dansk e-Mobilitet, De Danske Bilimportører og Zaptec.

Få mere info ecarexpo.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...