© CTV/Taylor Oseen

Kæmpe bilsamling for millioner går op i røg - ingen af dem var forsikrede

45 år og tusindevis af timers arbejde blev for nylig ødelagt af ildebrand.

18. marts 2017 af Anders W. Vorup

En mand fra den canadiske provins Alberta fik for nylig en rigtig dårlig overraskelse. En brand i en lagerhal ødelagde mange års arbejde og en bilsamling til en estimeret værdi på 21 millioner kroner.

- Det er, hvad det er. Jeg har nok mistet 45 års arbejde, fortalte Bert Curtiss til CTV News.

© CTV/Taylor Oseen

Curtiss havde anbragt sin samling af forskellige køretøjer i en 2.500 kvadratmeters lagerhal, der desværre brød i brand i forrige uge. Bygningen og materialerne indvendig blev forvandlet til aske, og Bert måtte se sit livsværk gå op i røg.

- Nogle af disse biler har jeg haft i over 40 år, og jeg har brugt tusinde af arbejdstimer på dem. I blandt var der en yderst velbevaret truck fra 1927, og en taxa, der næsten var bygget af ren træ.

© CTV/Taylor Oseen

Orker ikke at starte forfra

Bert har ikke det konkrete tal på, hvor mange køretøjer han har mistet, men han er sikker på, at kollektionen havde over 40 klassiske biler og 40 specielle trucks. Og det værste af det hele; Bert havde ingen forsikring på hverken bygningen eller bilsamlingen.

Årsagen til branden er ikke blevet fastlagt, men der er intet tegn på påsætning af nogen art. Bert Curtiss fortæller også til CTV News, at han ikke har planer om at begynde en ny samling.

© CTV/Taylor Oseen

Måske er du interesseret i...