Jason Watt
Jason Watt© bilmagasinet.dk

Jason Watt igen på motorcykel.

Elbetjente støttehjul giver handicappede mulighed for at køre MC

24. november 2008 af Mikkel Thomsager

Man tager en Harley Davidson Night Rod motorcykel, installerer gear og bagbremse i styret samt to ekstra støttehjul, som kan hæves og sænkes ved tryk på en knap, og så kan handicappede i kørestol også få chancen på en MC.

Blandt de første i Danmark, der prøver den nye handicap-MC, er racerkøreren Jason Watt.

Det var netop en motorcykelulykke, der for ti år siden gjorde ham lam i underkroppen, og dermed afhængig af en kørestol for resten af livet.

Men nu er han klar til at sidde over skrævs på motorcyklen igen.

Selve maskinen bliver ombygget af et firma i Tyskland, der har specialiseret sig i at påmontere støttehjulskittet på almindelige motorcykler.

Jason Watt har fået den ombyggede motorcykel stillet til rådighed af sine sponsorer: Milwaukee værktøj, DbS Nedbrydning og Handi Mobil, der ombygger hans person- og racer-biler.

Det var med en klub i halsen, at han tog sin første tur.

"Jeg prøvede den i går (tirsdag), og det var en både ekstrem og følelsesladet oplevelse. Da jeg sad og kiggede på maskinen, var det selvfølgelig med en smule nervøsitet. Tænk at jeg skulle ud at køre på det køretøj, som jeg på samme tid både elsker og hader. Men da jeg satte den i gear, drejede håndtaget og trillede af sted, var det med en klump i halsen. Det var som om at møde en gammel ven, jeg ikke havde set i mange år. Pludselig var jeg en fri mand på en motorcykel og ikke en handicappet mand i en kørestol." fortæller Jason Watt i en pressemeddelelse.

Støttehjulene opereres manuelt op og ned fra en knap fra styret. Det klares på ét sekund ved hjælp af en kompressor, der ligger gemt bag sædet.

Bremsen på styret, der normalt kun betjener forhjulet, bremser på denne maskine begge hjul samtidig, og gearskiftet, der normalt klares med foden, er elektisk og betjenes fra styret.

Ombygnings-sættet til motorcykel forhandles af Handi Mobil i Glostrup.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...