© bilmagasinet.dk

Jason Watt: Det bliver en fest

Hør hvad Jason glæder sig mest til at opleve, når speederne trædes i bund til Sportscar Event

3. juni 2013 af Bil Magasinet

Manden, der underskriver sig JAson, er ambassadør for Sportscar Event - sportsvognsfesten for kræftramte børn. Jason er manden, der stod med det ene ben i Formel 1. Manden, hvis karriere blev vendt op og ned efter en ulykke på motorcykel. Manden, der i dag er bundet til en kørestol, lam fra brystet og ned. Men den dag i dag - 13 år efter ulykken - fortsat med benzin i blodet.

Jason eller JAson, som han underskriver sig. Han kan om nogen forstå dette at være ramt af en alvorlig sygdom og så alligevel finde begejstring et sted, f. eks. i sædet af en hurtig sportsvogn.

Derfor er han ambassadør for Sportscar Event - organisationen, der giver ture i supersportsvogne til glæde for kræftramte børn, i år på FDM Jyllandsringen den 8. juni og på FDM Sjællandsringen den 16. juni.

© bilmagasinet.dk

Hvilke biler glæder du dig mest til at se?
Jeg glæder mig rigtig meget til at se og høre den brutale Lamborghini Aventador i action. Og så den her kroatiske elbil med 1.000 hk, Rimac. Og efter hvad jeg hører, så skulle den rappe Wiesmann også være noget af en køremaskine. Men der er jo SÅ mange biler, man normalt ikke kommer i nærheden af, så det bliver generelt bare en mega fest for øjnene og ørerne, siger Jason.

Din egen sportsvogn - skal du køre med den?
Ja, personligt glæder jeg mig selvfølgelig til at lufte min Ford GT, som med dobbelt turbo yder ca. 850 hk. Og for at kunne stoppe har den lige fået monteret keramiske bremser, som burde kunne stoppe selv et godstog.

Hvorfor er du ambassadør for Sportscar Event?
Det ligger mig jo meget på sinde, når børn har det svært. Og kræft er bare en rigtig skidt sygdom, som slet ikke burde ramme børn. Jeg vil gerne være med til dels at skaffe midler til kræftbehandling, men også være med til at give de ramte børn, deres søskende og pårørende, som også tit har det svært ej at forglemme, et pusterum væk fra fokus på deres sygdom. Og netop det gør vi jo til Børnedagen - her kommer vi kørere tæt på dem, vi hjælper.

Børnedagen er et helt Sportscar Event - men udelukkende for de kræftramte børn fra henholdsvis Skejby Sygehus og Riget.

© bilmagasinet.dk

Er der en lighed mellem dit engagement i Sportscar Event og dit racerteam, Team Wounded Racing?
Jamen igen - jeg kastede mig ud i TWR, fordi jeg fattede sympati for de unge gutter, som har fået tæppet revet væk under sig, og til tider sidder med en stor modløshed over deres situation. Det kan jeg jo om nogen sætte mig ind i, og når jeg så tilmed ved en anelse om motorløb, så følte jeg, at jeg her kunne bidrage med noget brugbart. Og så var det også min skabertrang, som fik taget i mig. Og når jeg går i gang med noget, så gør jeg det ikke halvt.

Men Jason, har du for alvor hængt hjelmen på knagen?
Da det begyndte at kilde mere i maven, når min søn Noah på 10 år skulle køre gokart, end når jeg selv holdt til start, så vidste jeg godt, at jeg havde større tilfredsstillelse i at bakke ham op end ved selv at fortsætte karrieren. Dér faldt beslutningen - hjelmen på knagen!

Så nu har jeg endnu mere fokus på min foredragsforretning, som jeg har drevet i flere end ti år. Og her er budskabet egentlig det samme som til Sportscar Event og blandt de sårede soldater - at motivere mine medmennesker til at få brugt livet til noget fornuftigt.

© bilmagasinet.dk

Kom til Sportscar Event 2013
Sportscar Event er en gruppe af private sportsvognsejere, der typisk et par gange om året inviterer bilinteresserede til at få en flyvende tur i deres Porscher, Ferrarier, Lamborghinier. Til forskel fra andre arrangementer af denne type køres Sportscar Event på rigtige racerbaner - netop det skaber en helt ekstra dimension

Turene koster fra 200 kr. og op til godt 1.600 kr. for oplevelsen i de mest berømte sportsvogne. Overskuddet doneres til Børnecancerfondens arbejde. Over årene er det blevet til mange millioner; rekordåret blev der sendt en check på to mio. kr. af sted til fonden. I år nærmer Sportscar Event sig en samlet donation på 10 mio.kr.

© bilmagasinet.dk

Tid & sted

8. juni: FDM Jyllandsringen, kl. 9-16.

16. juni: FDM Sjællandsringen, kl. 9-16.

Ture koster fra 200 kr. og op til 1.600 kr. - dog 2.500 kr. for en tur i den 1.088 hk’s elsportsvogn.

Adgangsbillet: 50 kr., børn under 12 år gratis adgang

Mere info: www.sportscarevent.dk

© bilmagasinet.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...