© Søren Juul

Iværksættere vil spare dig for forhandlerens avance, når du køber brugt bil

Målet med ny dansk platform er at give købere og sælgere af brugte biler trygheden fra et forhandlerkøb – men med de lave omkostninger fra et privatkøb

27. november 2019 af Steen Bachmann


Målet med en ny dansk app for køb og salg af brugte biler er at formidle kontakt mellem køber og sælger uden om en forhandler - men med den tryghed, der følger med forhandleren.

Hvordan hænger det sammen? Vi spørger de to stiftere af virksomheden Dreivers,  Thomas Mørk og Lennart Fenger.

Hvad går det ud på?

"Dreivers er en platform, hvor bilejere, der ønsker at sælge deres bil, kan møde mennesker, der mangler en bil - og omvendt. Det eneste, Dreivers beskæftiger sig med, er at gøre det trygt og nemt."

Kunder betaler for høje faste omkostninger

Hvorfor skabe endnu en platform til køb og salg af brugte biler?

"Fordi omkostningerne hos en traditionel bilforhandler er alt for høje. Udgifter til lager og bygninger udgør alene 60 pct. af omkostningerne hos en typisk bilforhandler ifølge Dansk Brancheanalyse. Vi har svært ved at se, at de omkostninger skaber værdi for hverken køber eller sælger." 

"Hos Dreivers betaler man kun for det, som skaber værdi. Reklamationsret, garanti, sikker betaling etc. Det betyder en besparelse i niveauet 30.000 kr. på en helt almindelig gennemsnitsbil. Og den besparelse deler køber og sælger."

Thomas Mørk (tv.) og Lennart Fenger er stiftere og partnere i Dreivers.

© PR

Forærer kunder medlemskab af FDM

Hvad er Dreivers største udfordring?

"Den største udfordring er branchens ry. Selvom der hvert år handles mere end en halv millioner brugte biler i Danmark, er det de få historier, hvor personer, der aldrig skulle have haft lov til at drive forretning, snyder bilejeren, der fylder i mediebilledet. Det skaber et naturligt forbehold overfor nye spillere i branchen."

Hvorfor forærer I jeres kunder et medlemskab af FDM?

"Helt enkelt fordi vi tror på, at det er en god investering. Vi vil gerne skabe den mest transparente og ordentlige måde, at handle bil på. Ved at betale for et års medlemskab af FDM til de personer, der køber en bil gennem Dreivers, giver vi dem også fri adgang til juridisk bistand, hvis vi skulle komme til at fejle. Det handler grundlæggende om at understøtte vores brugeres tryghed og sikkerhed."

Hvordan fungerer jeres forretning?

"Når du vil sælge din bil, uploader du information om bilen på dreivers.dk. Så bliver bilen annonceret på vores side, og hvis vi vurderer, at du har sat en fornuftig pris, betaler vi også for annoncering på Bilbasen." 

"Når du vil købe en af de biler, som er til salg, kontakter du blot Dreivers, så sørger vi for en prøvetur. Er den bil, du drømmer om, ikke på vores site, kan vi ofte finde præcis den bil, du ønsker. Vi køber og sælger bilen - nøjagtig som andre forhandlere. Vi køber dog først bilen, når der er enighed om en handel. Derfor slipper både køber og sælger for at betale for udgifter til lager og bygninger - man betaler kun for det, der skaber værdi."

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...