Opladning af elbil.
Elpriserne stiger:

Endnu en ladeoperatør må bukke under og indføre nye prisstigninger. 

© E.ON

Indfører stort tillæg: Mere end fordobler prisen

Energipriserne stiger verden over, og det kommer flere elbilejere nu til at mærke konsekvenserne af. En af Danmarks førende ladeoperatører indfører nemlig et kæmpe tillæg på deres priser.

19. september 2022 af Emil Winter

Energikrise medfører mere end en fordobling

For under en måned siden skrev vi her på Bil Magasinet, at kunder hos ladeoperatøren Clever kunne se frem til store prisstigninger igen. Energikrisen er imidlertid ikke blevet bedre, og derfor er turen nu kommet til kunderne hos konkurrenten E.ON. 

E.ON indfører nemlig et nyt energitillæg, der mere end en fordobler de eksisterende priser på alle E.ON's abonnementer med fri opladning. 

Indtil nu har kunder med abonnementerne Drive Free Hybrid og Drive Free betalt henholdsvis 350 kr og 650 kr om måneden. De nye tillæg betyder, at selvsamme kunder kan se frem til at skulle betale yderligere 370 kr og 700 kr hver måned.

Ændringerne vil træde i kraft 15. oktober for eksisterende kunder, mens nye kunder vil blive omfattet fra påbegyndelsen af deres abonnement. Samtidig vil priserne på opladning ved E.ON's ladestandere, hvor kunderne betaler pr. kWh, også blive opjusteret.

Du kan se alle de justerede priser her.

Kan ikke betale sig længere

Ifølge E.ON har de forsøgt at bibeholde de lave priser så længe som muligt, men nu kan det ikke længere betale sig at fastholde de lave priser.

"Efter en lang periode, hvor vi har kæmpet for at holde priserne i ro, bliver vi nu – som mange andre ladenetværk – nødt til at indføre et midlertidigt energitillæg på Drive Free Hybrid og Drive Free," fremgår det af E.ON's hjemmeside. 

I første omgang siger E.ON, at tillægget bliver en midlertidig løsning, og tillæggene er deres forsøg på at omgå deciderede prisstigninger. Derfor vil E.ON revurdere de nye tillæg i ultimo marts 2023. 

I kølvandet på den verdensomspændende energikrise er firmaer såvel som private personer nødsaget til at finde nye måder at spare på energien og pengene. Eksempelvis kunne Bil Magasinet tidligere i september fortælle, at læseren Lars helt var holdt op med at lade på sin plugin-hybrid.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...