Danmark verdens bedste til simulator racerspil computerspil
© Assetto Corsa Competizione

Hvilket land er det BEDSTE til digitalt ræs?

Danmark ligger i toppen blandt de lande, der er allerbedst til racerspil i hele verden! Se hvilke kategorier, vi er bedst til.

8. februar 2021 af Frederik Hauschildt

Verdens bedste land er...

Finland! Pentagon Group i England har lavet en omfattende undersøgelse af resultater på hjemmesiden Speedrun.com, hvor der samles de bedste og hurtigste tider fra en række forskellige spil. Ud fra undersøgelsen har de konkluderet, hvad det hurtigste land i verden er, samt hvilke 14 øvrige lande, der udgør top 15.

Det kommer ikke som en overraskelse, at Finland leverer de bedste sofachauffører: Selvom landet har en beskeden befolkning på omkring 5 mio. indbyggere, så befolkes serier som Formel 1 og WRC ofte af finner. Det samme gælder også Danmark, der udover flere legendariske navne indenfor Le Mans, også gør brav indsats indenfor simulatorræs. Men hvor ligger Danmark så på listen? Se den fulde top 15-liste nedenfor:

De bedste lande til digitalt ræs

1. Finland

2. Estland

3. New Zealand

4. Australien

5. Schweiz

6. Sverige

7. Litauen

8. USA

9. Danmark

10. Canada

11. Uruguay

12. Holland

13. Bulgarien

14. Ungarn

15. United Kingdom


Kilde: Pentagon Group UK

Danmark er gode til de her spil

Danmark ligger på 9. plads, overgået af blandt andre Sverige. Pinligt, men kigger vi på de individuelle spil ser det ud som om, nabokrigen alligevel kan vindes:

Pentagons undersøgelse dykker nemlig også dybere end bare den overordnede verdensmestertitel. Nogle lande er nemlig exceptionelt gode til nogle specifikke spil. Specielt i Danmarks tilfælde kommer vores overlegenhed i to specifikke spil os til gode, når pointene gøres op.

Mario Kart-spilserien

Mario Kart er udgivet af Nintendo, og er én af deres mest kendte spilserier. Selvom det ikke nødvendigvis er de spil, der har allermest at gøre med RIGTIGT racerløb, så er Mario Kart ikke desto mindre en titel, langt de fleste har stiftet bekendtskab med. Det er heldigt, fordi her har Danmark en andenplads, lige bag Holland.

 1. Holland
 2. Danmark
 3. Tyskland
 4. Sverige
 5. Finland
Danmark verdens bedste til simulator racerspil computerspil
© Nintendo

Formel 1-spilserien

Formel 1-spilserien, der i nutiden er udgivet af Codemasters, er det officielle Formel 1 spil. Her er skruet op for simulationsniveauet, og sværhedsgraden kan skrues så højt op, at man skal øve sig længe, for at følge med de hurtigste. Under corona blev der også afholdt mange uofficielle løb af Formel 1-kørere i dette spil. Interessant at bemærke er, at Japan og New Zealand er bedst, på trods af at hverken af de to lande havde en kører med i 2020-sæsonen.

 1. Japan
 2. New Zealand
 3. Tyskland
 4. United Kingdom
 5. Holland
Danmark verdens bedste til simulator racerspil computerspil
Charles Leclerc

livestreamede mange online-ræs i løbet af 2020-sæsonen

© Twitch / CharlesLeClerc

Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V er den femte udgave af den kendte spilserie, der lader dig simulere livet af en kriminel. Men selvom spillet i dag handler om at imitere de dyreste actionfilm, så har biler altid været hjertet af spillet. I den nyeste udgave udkom også en online-multiplayer afdeling, hvor spillere kunne dyste i racerløb. Det viste sig, at danskere var gode til det: Vi ligger som tredjeplads, kun overgået af Bulgarien og Estland.

 1. Estland
 2. Bulgarien
 3. Denmark
 4. Ungarn
 5. Norge
Danmark verdens bedste til simulator racerspil computerspil
Grand Theft Auto V

Gran Turismo-spilserien

Det sidste punkt på listen er langt fra det mindst interessante: Gran Turismo er en af de mere hæderkronede spilserier, der blandt andet får ros for spillets præcise simuleringer. Udover det så gør Gran Turismo også sit for e-sport og har blandt andet været vært for verdensmesterskaber, både med og uden landshold. Desværre ligger Danmark ikke med på top 5, der hovedsageligt domineres af større, engelsktalende lande.

 1. USA
 2. Australien
 3. New Zealand
 4. United Kingdom
 5. Rusland
Danmark verdens bedste til simulator racerspil computerspil
Gran Turismo

World Tour 2019

© Gran Turismo

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...